Monika Nyström - Kontakta mig
Företagets namn - Företagsmeddelande
Boka min föreläsning
Jag kommer gärna ut till sjukhus, företag, skolor, förskolor  och vid andra sammanhang och föreläser. Jag formar min föreläsning efter era önskemål och behov.
Monika Nyström                                   Fotograf: Mia Lewell; http://www.mialewell.se/Som skribent gör jag allt från blogginlägg, debattartiklar och krönikor.

Ring eller maila mig så berättar jag gärna mer.

070-729 34 80

monikanystrom@yahoo.se
Monika Nyström - förskollärare, föreläsare, författare              
Jag är 41 år och mamma till två barn; 12 och 14 år. Jag är utbildad förskollärare sedan 1998 och har de senaste åren arbetat heltid som föreläsare med fokus på barns behov då de lever som anhöriga till svårt sjuk närstående och/eller lever i sorg.

När min dotter var 2 år och min son 4 år, fick deras pappa beskedet om att han hade en tumör inuti ryggraden, som visade sig vara en elakartad och aggressiv form av cancer. Efter ett och ett halvt år insåg vi att vi skulle tvingas ta avsked av varandra. Vår dotter hann fylla 4 år och vår son hann bli 6, när deras pappa tog sitt sista andetag, en varm natt i juni 2009. 

Jag och barnen fanns under hela resan vid hans sida. Vi fick slå oss fram i en vårdvärld som inte självklart klarade av att se och bemöta oss som en hel familj. Jag har sett vad som saknas. Vet vad som aldrig sägs. Drömmer om att få bidra till förändring.
Lyssnarnas sommarvärd i P1 2011
2011 valdes jag till  Lyssnarnas Sommarvärd, i Sommar i P1. Lyssna på podversionen av mitt sommarprat här! 
När jag befann mig i den djupaste sorgen upptäckte jag att det saknas speglingar. Jag har känt mig så otroligt ensam på grund av det. Det finns så få ord skrivna, det är så få personer som vågar möta ens blick och som klarar av att prata om svår sjukdom, sorg och död. Jag vill med alla medel förändra det. I dag arbetar jag som föreläsare och har nu tre års erfarenhet av det. Jag har föreläst vid Uppsala universitet för blivande läkare och psykologer, vid läkarkonferenser och utbildningsdagar för olika kliniker, vid församlingar och för förskolepedagoger, sjuksköterskegrupper och läkemedelsföretag.
 • Jag vill nå ut med min bild av hur anhöriga till svårt sjuka upplever vården. 
 • Jag vill lyfta fram barns behov i det svåra att ha en döende förälder.
 • Jag vill inspirera till att se hela patienten, dvs hela familjebilden och behov som finns utöver själva sjukdomen.
 • Jag vill i min blogg berätta om vår sorg, vår vardag och om hur livet för oss fortsätter.

Site Builder drivs av Vistaprint