Min blogg
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Stolt

Utan dig

Snart har jag levt i sju år utan dig. Och i exakt på dagen sju år var vi gifta. Precis lika lång tid med dig, som utan.
 
I går lagade jag korv stroganoff till middag. Jag gjorde på det nya sättet, så där som du brukade göra, med gräddfil istället för grädde. ”Det nya sättet”– jag tänkte så men räknade efter och insåg att det inte är så nytt längre. Du visade mig det för väldigt många år sedan.

Den största kärleken

Till min dotter
 
Jag vill ge dig en solnedgång. Vid en sjö. Det där rosa vid horisonten och glittret i vågorna. Jag vill ge dig vinterns första snö. Och skrattet, då du springer ut för att fånga flingorna med tungan. Jag vill visa dig den gränslösa kärleken som har växt i mig sedan den dagen då du föddes. Jag vill ge dig sprittet du ofta får i benen och visa dig hur lik du är din pappa när du springer. Jag vill ge dig rådjuren som springer över vår tomt och svalorna som flyger över vårt tak.

Att slåss

Jag slåss för precis allting. Jag är så utmattad i muskler och sinne. Visst kan livet stundom kännas som en enda lång kamp, men jag trodde att enträgen vinner, att solen var tänkt att titta fram efter regn, eller att den där kampen mest var ett uttryckssätt. 
 
Min man blev sjuk för åtta och ett halvt år sedan. Han kämpade, slogs, försökte tvinga undan cancern. Jag kämpade och slogs för och mot allt annat.

Stolt

Min dotter har sin pappas näsa. Mellanrummet mellan näsa och mun är också densamma. Tittar jag på henne i profil syns det särskilt tydligt. När hon rör sig använder hon ibland samma rörelser som hennes pappa gjorde. Som om de har samma motoriska grund. Hon springer lika fort som han, är lika säker i sin balans och lika smidig. Jag kan ofta undra om hon skulle kunna bli lika bra på fotboll som han var.

Min son har mer av mig i sig. Han är mer klumpig i sina rörelser, precis som jag.
Site Builder drivs av  Vistaprint