Att slåss
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Att slåss

Jag slåss för precis allting. Jag är så utmattad i muskler och sinne. Visst kan livet stundom kännas som en enda lång kamp, men jag trodde att enträgen vinner, att solen var tänkt att titta fram efter regn, eller att den där kampen mest var ett uttryckssätt. 
 
Min man blev sjuk för åtta och ett halvt år sedan. Han kämpade, slogs, försökte tvinga undan cancern. Jag kämpade och slogs för och mot allt annat. Jag slogs för barnens rätt att utvecklas sunt, trots att vi inte kunde undvika vår tragedi.
 
Sedan började vi vår resa genom sorgen och jag vet att det är en resa som aldrig kommer att ta slut. Ingen av oss har fastnat i sorgen, vi omfamnar den och lever med den. Vi kliver av på stationer under resans gång. Ibland ser vi vackra minneslandskap och kan lugnt ströva runt och fylla på glädje. Men ofta när vi kliver av huggs vi som av knivar och smärtan i saknaden blir olidlig. Då finns vi där intill varandra och kämpar tillsammans mot det som gör ont. Slåss.
 
Att låta barnen få utvecklas sunt, trots att de bara har en förälder, är den kamp jag är i varje dag. Jag slåss ensam. Försöker nå skolorna, kuratorerna, lärarna. Jag försöker vara lyhörd för barnens uttryck och slåss för deras rätt att bearbeta, reagera och komma vidare. Det går bra, vi mår bra, men jag kämpar för det. Varje dag. Slåss.
 
Ensam. Jag är alltid ensam. I alla beslut. Vid varje matlagning, bråkrutin, läxläsning, storhandling, argumentation och diskussion. Ensam vuxen. Ensam förälder. Jag är alltid ensam i glädjen. Oron. Alltid ensam i kärleken. De stolta tårarna i ögonen då han är på väg till sin första fotbollsträning eller när hon spelar upp en melodi på pianot. Alltid bara mina ögon som tåras. Att alltid vara ensam. I allt jag är, i allt jag gör. Slåss.
 
Jag slåss för precis allting. För min egen lycka. Drömmer om att allting går som en dans. Att få känna medvind. Att turen en gång ska få vara på min sida. Jag drömmer om stora armar som håller om mig och viskar; allting kommer att bli bra. Att inte längre behöva slåss.

1 kommentar på Att slåss:

Kommentarer RSS
Monica on den 21 februari 2016 08:18
Fint skrivet, känner igen mig...
Svara på kommentar

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint