Jag vill berätta för dig!
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Jag vill berätta för dig!

Våra båda barn har lärt sig att åka skidor. De har lärt sig cykla, simma, dyka, läsa, skriva, räkna och spela piano och gitarr också. Och jag har tagit körkort. Det trodde du aldrig va?! Jorå, så våra liv snurrar vidare. Det är bara så obegripligt att jag inte kan få berätta sådana här saker för dig. För jag vill ju så gärna kunna göra det!    

Vår kyl och frys gick sönder för ett par år sedan, så dem har jag bytt ut. Solsidans vägg på landet har jag själv målat men i år måste nog resten av huset målas också. Vår bröllopstavla hänger fortfarande kvar ovanför vår säng, men det börjar kännas konstigt, så jag ska nog hitta en ny plats åt den. För vet du, det finns faktiskt en annan man i mitt liv nu, och det är precis så som det ska vara.

Vår dotter berättade härom veckan att hon inte minns så mycket av den tiden då du var sjuk. Hon minns att hon fick en särskild sorts yoghurt på sjukhuset där du dog och att hon och hennes bror brukade leka kurragömma i sjukhusparken. Men annars har hon inte så mycket minnen från sjukhuset. Jag förstår att hon menar att hon faktiskt inte har så många minnen av dig.   

Våra barn brukar prata om dig. Skratta åt pinsamheter du gjorde, härma dansen du brukade tramsa dig med och dra samma skämt som du hade på din repertoar. Jag brukar berätta för dem om vilka delar av deras ansikten som så tydligt påminner om dig; vår son har dina läppar och vår dotter din näsa.   

Vårt körsbärsträd som vi fick i 30-årspresent ger rikligt med bär varje år och syrenbusken som var så liten när vi köpte huset har växt sig högre än garagetaket. Så jag kan inte längre ansa den som vi brukade göra, jag når inte upp. Vårt hus på landet har jag sett till att det blivit dränerat runt, det som du brukade tjata om att vi behövde göra. Men en gärdesgård runt tomten, som vi sparade pengar till, har jag inte ordnat.

Vår son grät över dig i natt. Han har snart levt halva sitt liv utan dig och det gör ont i honom varenda dag. Jag kan trösta och hjälpa honom att sätta ord på sina känslor. Jag kan trolla som en supermamma, genomföra mirakel i våra livspussel varje dag och klara nästan allt. Men det där tomrummet inuti vår son, det kan jag aldrig hjälpa honom att fylla. Det är där du finns kvar. Den oändliga kärlek som band er så tätt samman, den finns kvar. Och jag vill så gärna kunna berätta det för dig.

0 kommentarer på Jag vill berätta för dig!:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint