Precis så som det ska vara
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Precis så som det ska vara

Plötsligt fick jag den där tunga känslan av övergivenhet. Alldeles frusen sitter jag vid mitt stökiga köksbord. Utanför fönstret är det så mörkt att det inte kommer att nå fram något dagsljus i dag. Igenmulet, regnstormande, höstkallt.   

Jag har drömt om dig den här veckan. Jag som nästan aldrig har gjort det under de här åren då du varit borta. Men nu kom du promenerande in i natten. Pratade med din lugna röst. Stod precis framför mig.   

Och jag kunde inte riktigt se dig. Du var suddig, jag fick inte se ditt ansikte, kände inte igen din kropp. När jag vaknade gjorde det mig ledsen.   

Eller är det precis så som det ska vara? Att minnet av dig långsamt får förändras, blekna, bli suddigt. Att det är att släppa taget.    

Det finns delar av mitt liv som håller på att förändras nu. Jag gör saker som du velat att jag ska göra, men som jag inte vågat tidigare. Jag har börjat bygga nya mål för framtiden, äntligen har jag mod till det. Och jag har vågat släppa in en annan person på platser där endast du har varit, hur otäckt det än är. Det gör mig lika sårbar som jag var då, men det är också precis som det ska vara.   

Att mina minnen börjat blekna och att jag inte längre kan se ditt ansikte då jag blundar, det gör inte saknaden mindre. Jag vet att jag kommer att översköljas av minnesbilder, stark längtan och tårfylld saknad för resten av livet. Men den här veckans drömmar kanske är ett bevis på att jag har släppt taget. Att jag har vågat mig vidare och med samma förväntansfulla och pirriga öppenhet som förr, vågar blicka in i nya ögon. Jag tror att det är precis så som det ska vara.

0 kommentarer på Precis så som det ska vara:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint