Kärlekens magi
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Kärlekens magi

En av de stora sorgerna efter min man handlar om att jag hade trott mig få bli gammal med honom. Jag kände sådan glädje i att vi lärde känna varandra i så ung ålder. Han visste vem jag var redan då jag var 24 år. Han skulle minnas vad jag skrattade åt under studentåren, vad jag drömde om och vilka stora, naiva, storartade planer jag hade för mitt yrkesliv.  Han mindes vad som formade mig och vilka väggar jag gick in i. Han visste vem jag var precis när jag blev vuxen. Han var den ende som visste vad vi sa och vad vi kände där i förlossningsrummet, då vi precis blivit föräldrar.   

Livslång kärlek, jag har alltid velat tro på den. Att i hela sitt liv älska densamme som man mötte i sin ungdom. Så kommer jag aldrig att få ha det. Den jag älskar i framtiden vet inte vem jag var då jag var 24. Han vet inte hur min kropp såg ut och vet inte vad mina drömmar bestod av.   

Men den jag älskar i en framtid får möta en tryggare, gladare och vackrare Monika. En kvinna som är medveten om sina fel och brister men som tycker om sig själv ändå. Den 24-åriga Monika hade inte någon bra självkänsla och jag tyckte inte särskilt mycket om henne. Hon var rädd för det mesta, osäker på vad hon ville i livet och hon var gnällig och sur. På ett sätt känns det lite skönt att min nya kärlek inte behöver se vem jag var då.   

”Hur är det att träffa någon ny, efter allt du varit med om?”, är en fråga jag brukar få. Jag tror inte att det spelar någon roll om man blivit änka, har separerat, skilt sig eller aldrig träffat den stora kärleken. Är man i 40-årsåldern har man ett halvt liv i bagaget. Då är det inte samma sak att bli kär, som när man var 24.   

På ett sätt är det enklare nu. Man är klar över vad man vill, vem man är och är bättre på att lyssna till sin magkänsla. Men på ett sätt är det svårare. Det finns så mycket att ta hänsyn till. Man blir resonerande och eftertänksam. Man tvekar, undrar om man kan våga igen, känner rädsla över att ha förlorat förmågan att tro på kärleken.   

Men så känner man plötsligt det där pirret. Eller fastnar i den där blicken. Kommer på sig själv med att le, trots ösregn och blöta skor. Och med ens är allting möjligt! Kanske blir inte livet som man tänkt sig eller drömt om. Men det fortsätter att vara fyllt av magi, bara man tillåter sig att upptäcka det.  

0 kommentarer på Kärlekens magi:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint