Min blogg
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

juni 2014

Fem långa år

Den där reklamfilmen för chips; ”Nu är det dags för fredagsmys.”, spelades just på teven som står på i bakgrunden. Barnen är ute och leker, sommarlovslyckliga båda två, och jag hänger tvätt. Men när jag hör den där reklamjingeln kommer allting tillbaka.   

De sista veckorna av min mans liv vårdades han på sjukhus och vårdhem. På kvällarna åkte vi nästan alltid till honom men ibland stannade vi kvar hemma.

Tänk om du också dör?

I dag har mina barn varit i en studio och med sina röster spelat in citat till en reklamfilm. Filmen ska marknadsföraRandiga huset, en ideell organisation som arbetar för barn i sorg, och kommer att visas på bland annat Tv3 och Tv8. Ett av citaten som de skulle läsa upp var: 
”Tänk om mamma också dör?”   

Det kändes konstigt att sitta i den lilla studion och höra dem uttala den meningen. För precis så tänkte ett av mina barn i går kväll.

Så makalöst trött

Häromdagen fick jag en plötslig lust och ingivelse att berätta något för Tomi. Något alldagligt, världsligt, minns inte exakt vad. Det konstiga var att jag var på väg att skicka honom ett sms, som om han bara var på jobbet. Som om han bara fanns ett telefonsamtal bort. Ändå är det snart fem år sedan han dog.   

Det är de där plötsliga insikterna om att han för alltid är borta som ännu smärtar obeskrivligt mycket.

Tillsammans ÄR man mindre ensam

När jag är ute och föreläser och informerar om hur man kan prata med barn om svår sjukdom, död och sorg, får jag ofta kommentarer som;   
”Du och din man pratade väl förstås mycket om det här. Om hans sjukdom och om vad som händer efter döden.”   

Med sorg i hjärtat måste jag då säga att vi inte pratade alls om det. Inte en enda gång.

Det var bara så mellan oss. De riktigt tunga och svåra sakerna pratade vi aldrig om, inte ens innan sjukdomens intåg.
Site Builder drivs av  Vistaprint