Min blogg
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

april 2014

Vår skyldighet som vuxna!

Forskning visar enighet kring att en av de svåraste förluster som kan drabba ett barn är att en förälder dör. I genomsnitt är det nio barn i Sverige, varje dag, som förlorar en förälder. Läs den meningen igen. Nio barn i Sverige, varje dag!   

Ändå är samhället fullständigt oförmögen att bemöta alla dessa barn. Det finns behjärtansvärda ideella föreningar som gör allt de kan, trots att de har svårt att få ihop finansiering.

"Alla andra har en pappa!"

Så kom en sådan där kväll. Då pratet glider ner i djupet. En sådan där extremt ovanlig stund. Det började med ett gräl. Om läxorna. Han ville inte lyssna, jag kunde inte förstå. Det ledde till diskussioner om vad alla andra får och vad alla andra har. Från Playstation3-spel till studsmattor.   

”Alla andra har allt. Jag har inget.”   

Jag rabblade upp alla tekniska prylar och kläder och saker han faktiskt har, och då kom det.

Våga prata om döden!

Jag vill rekommendera en film;Patch Adams, om en ung läkarstudent spelad av Robin Williams, som trotsar sina överordnade, genom att hävda att man inte kan bota sjukdomar om man inte ser HELA patienten. Det vill säga om man inte också lyssnar till patientens drömmar, rädslor och tankar.   

Här nedan är ett filmklipp är från den filmen (klicka på bilden så öppnas klippet). I klippet har Patch precis kommit på hur han ska närma sig den unge mannen som ligger döende i svår cancer, en aggressiv patient som kastar saker på sköterskorna och som skriker åt alla.
Site Builder drivs av  Vistaprint