Min blogg
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

januari 2014

En annan sorts lycka

I morse, på bussen, satt jag och lyssnade på ColdplaysViva la vida. När jag hör den låten tänker jag alltid på ett av de lyckligaste ögonblicken i mitt liv. En betydelselös, vardaglig stund för åtta år sedan. Vi satt i bilen, på väg hem från Ikea, jag, min man och våra två barn. Vår dotter var ett år och vår son hade precis fyllt tre. Vi sjöng alla med i körstrofen och det kändes verkligen som att vi regerade världen, precis som orden i texten uttrycker.

Hon minns inte

I dag kom plötsligt en ledsenhet över mig. Sorgen kommer alltmer sällan, så jag blir förvånad när den gör entré nu för tiden. I morgon ska min mormor begravas, så kanske är det inte så konstigt att närvaron av sorg gör sig påmind just nu. Men hon fick dö gammal, efter ett långt och rikt liv.   

I morse förberedde jag barnen på vad vi kommer att göra i morgon, och så frågade jag hur mycket de minns av sin pappas begravning.

Jag blir äldre. Men inte han.

Jag upptäckte i går att de gråa stråna i min lugg har blivit fler. Mina händer är inte längre en ung kvinnas händer utan det syns att de har arbetat. I veckan köpte jag en ögonkräm som slätar ut rynkor och i morse när jag skulle resa mig upp från sängen kände jag av artrosvärk i min fotled. Ålderstecken. Jag blir äldre.   

Och i samma andetag som de tankarna kommer påminns jag om att den jag trodde skulle finnas vid min sida när jag blev äldre, inte alls åldras mer.
Site Builder drivs av  Vistaprint