Jag längtar efter dig!
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Jag längtar efter dig!

Det finns perioder då jag längtar efter dig Tomi. Nu är en sådan tid. Kanske är det för att det är precis den här tiden på året då allting började, eller då allting slutade snarare. Då allting, för alltid, vändes upp och ned.   

Det har gått sex år nu i dagarna. Sex år sedan det där telefonsamtalet, då du fick höra att du hade en tumör i ryggen. Jag minns att vi åkte och storhandlade på Ica dagen efter. Minns hur jag gick vilse bland frysdiskarna och hur alla ljud var som inbäddade i bomull. Chock kanske det kallas. Men det är bara du och jag som vet exakt hur vi kände oss där bland ketchupflaskor och blöjpaket. Det är jag ledsen för i dag. Att du inte är här och kommer ihåg, tillsammans med mig.   

Jag har så många vänner i mitt liv. Jag älskar starkt och stort och blir omhändertagen och månad om. Men de senaste dagarna har jag längtat så mycket efter dig. Dina händer skulle vara så sköna mot mina spända och värkande axlar. Du skulle hitta ork att städa vårt stökiga hem och du skulle orka läsa högt för barnen varje kväll. Du skulle reda ut våra mobilabonnemangstrassel och du skulle komma ihåg att köpa nya glödlampor till utelampan. Det är så mycket som jag inte orkar, så mycket som jag glömmer, så mycket som jag inte mäktar med.   

Jag vet att du är stolt över våra barn och jag vet att du tycker att jag gör det mesta rätt, även de stunder då jag inte orkar. Just i det att vara mamma längtar jag så mycket efter dig! Jag ville ju vara förälder tillsammans med dig.   

Jag vet att du är stolt över det arbete jag gör. Att jag gör precis det du hade velat se mig göra. Att jag inspirerar andra till att se varje barn. Särskilt de osynliga barnen, de som har det svårare än andra. Genom mig har du fått fortsätta att vara den hjälte som du hann bli för så många barn och ungdomar. Det är som att vi gör det här tillsammans. Det är jag stolt över.   

Men på kvällen, när barnen har somnat, telefonen tystnat och endast stjärnorna håller mig sällskap, då längtar jag efter dig. De där stunderna då jag försöker formulera nya drömmar och försöker tänka på framtiden, då saknar jag dig så starkt.  Och även om jag vid det här laget har vant mig vid att leva utan dig, så kommer den där tröstlösa längtan över mig då och då. Det är väl bara så det måste få vara.

1 kommentar på Jag längtar efter dig!:

Kommentarer RSS
Junia on den 1 november 2013 07:30
Så levande varm kärlek och så närvarande i sorgen, kärleken, saknaden. Att leva verkligen leva med och trots allt. Kram
Svara på kommentar

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint