Ny luft
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Ny luft

Jag förstod plötsligt vad det handlar om! Varför jag inte vill tillbaka till storstaden utan helst vill leva vidare i mitt hus i Dalarna. Det har inte med ledighet eller arbete att göra. Jag räds inte en grå vardag eller hösten som är på intågande. Det handlar om att jag skulle behöva ny luft.   

I helgen lämnade vi sommaren och låste vårt hus i den lilla byn som vi älskar. Jag känner alltid ett vemod över att åka därifrån, så det var en tung tågresa hem. Men det vardagliga kommer snabbt tillbaka och efter ett par timmar hemma kändes det mesta som vanligt igen. Men så tog jag cykeln bort till affären för att handla mat, och då slog det mig.   

På precis de här gångvägarna, på precis den här cykeln, till precis den här affären, stretade jag när Tomi var som mest sjuk. På precis den där lilla skogsstigen satt han och grät när han förstod att han skulle förlora mot döden, och i precis de här skogarna har jag promenerat och grubblat över livets orättvisa. Precis utanför det här sovrummet satt vi på golvet och grät, då sjukdomsbeskedet slog ned som en bomb mitt i vår idyll.   

Precis sådana här matkassar släpade jag hem då jag arbetade som dagmamma, och hade sex-sju barn att utfodra och omvårda, samtidigt som mitt liv slets sönder. Precis samma nycklar öppnade precis samma dörr och här i huset står möblerna placerade precis likadant som när min man somnade för sista gången i vår säng.   

Vart jag än vänder min blick så finns det bilder av den svåra sjukdomstiden, som inte går att sudda ut. Och jag vill inte radera de minnena, de är en del av den jag är idag, men det vore så skönt att få pausa. Att få vandra i skogar som bara är mina. Att få cykla på mina egna gångvägar och möblera nya rum.   

Men vi bor billigt och bra. Barnen har sin trygghet bland grannar, fotbollsträningar, kompisar, skolväg och radhus. Vi är nog inte redo att gräva upp och börja om. De är nog inte redo, mina små. Men jag är det. Det känner jag tydligare för varje dag. Jag vill ha nytt liv, nya vägar, ny luft.

0 kommentarer på Ny luft:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint