Min blogg
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

augusti 2013

Om ett barn i sorg, efter fyra år

Min son fyllde 10 år i våras. Han ska börja fjärde klass efter helgen och han är en försiktig, nyfiken, lat och glad, liten stor pojke. Han tränar fotboll, hoppar gärna studsmatta och är klok som en gammal man. När hans pappa dog var han sex år. Och han har aldrig gråtit av sorg.   

Kanske hade han inte förmågan. Visste inte hur förlösande gråt kan vara. Kanske kunde han inte tillåta sig att gråta, utan ville vara ”stark”.

Ny luft

Jag förstod plötsligt vad det handlar om! Varför jag inte vill tillbaka till storstaden utan helst vill leva vidare i mitt hus i Dalarna. Det har inte med ledighet eller arbete att göra. Jag räds inte en grå vardag eller hösten som är på intågande. Det handlar om att jag skulle behöva ny luft.   

I helgen lämnade vi sommaren och låste vårt hus i den lilla byn som vi älskar. Jag känner alltid ett vemod över att åka därifrån, så det var en tung tågresa hem.

En djupare lycka

I går kväll satt jag och grät på min kvällssoliga veranda. Jag kände mig så förfärligt ensam. Och jag är så förbannat trött på att känna mig ensam!   

Barnen hade bråkat hela eftermiddagen, och jag försökte med alla medel att hålla dem på gott humör. Jag struntade i tvätt o gräsklippning, för att istället spela spel, plocka fram lördagsgodis och vara glad. Till slut verkade båda barnen nöjda och jag kunde pusta ut i solnedgången.
Site Builder drivs av  Vistaprint