Som en prinsessa
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Som en prinsessa

På ett fånigt och barnsligt sätt när jag ännu prinsessdrömmar.  När jag var sex år gifte sig Lady Diana med sin prins och jag såg det förstås på tv. Jag minns hur jag sedan gick runt iklädd min mammas nattlinne och lekte prinsessbröllop, dag ut och dag in. Jag har alltid älskat prinsess-sagor och jag minns när Disney kom ut med filmen Skönheten och odjuret. Jag såg den flera gånger på bio, trots att jag nästan var vuxen vid det laget.   

Så fick jag min egen saga. Jag mötte min prins, som stående på ett knä, friade till mig med min hand i sin. Jag var en prinsessa då vi gifte oss, stolt bärandes en riktig sagoklänning och rosor i håret.   

Och precis som för Belle i Skönheten o odjuret dog min älskade i mina armar. Men i min saga började det inte spraka och glittra och prinsen återfick inte sitt liv. Min saga tog slut, precis när jag trodde att den skulle få börja.   

Jag tror nog inte längre på sagan. Jag har fått de ögonblicken och ingenting blir lika enkelt och självklart igen. Att det finns fler prinsar, mer sagolik lycka att finna, det försöker jag tro på. Men jag har väntat och trott och hoppats så länge nu att jag släppt taget om själva sagodrömmen.   

Den prinsessa jag är idag är väl i så fall Askungen. Jag städar och putsar, lagar mat, stryker kläder, sköter om och vårdar. Och väntar. Jag står ibland i mitt fönster och blickar ut mot slottet och den där balen som säkert är alldeles alldeles underbar. Och så väntar jag lite till.   

Efter regn kommer solsken och i morgon, i morgon kanske det är min tur igen. Eller nästa dag. Så jag tvättar och diskar och väntar vidare. Med en liten liten glimt i ögat som vägrar släppa taget om den där rosaskimrande flickdrömmen. En dag är kanske prinsen här…  

2 kommentarer på Som en prinsessa:

Kommentarer RSS
KarinBard on den 10 juni 2013 09:48
Du skriver så fint, läser och gråter. Kramar till dig och barnen.
Svara på kommentar


Anneli Algö on den 11 juni 2013 18:40
Så fint skrivet om hur du känner det, varma sommarkramar
Svara på kommentar

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint