Lycklig 10-årsdag
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Lycklig 10-årsdag

Den här morgonen har jag varit fylld av så mycket kärlek att det nästan gjort ont över bröstet. Min son fyller 10 år idag. Han har sett fram emot sin tioårsdag länge och jag har gjort mitt yttersta för att ge honom det firande han önskar.   

Det är svårt att vara 10 år. Man börjar förlora sin förmåga att leka, man vill hitta en cool attityd, man är snudd på vuxen, och i nästa sekund alldeles liten och gosig igen. Det är svårt att leva med en tioåring, för man vet inte om det är den där coola tonårstrulige sonen man har framför sig eller om det är den där lilla pojken som vill krypa upp i mammas famn. Det är en balansgång varenda dag och ett evigt misslyckande. Otillräckligheten som förälder hugger i hjärtat varje dag.   

Så jag var nervös i går kväll när jag satt och slog in hans paket. Skulle han bli besviken? Jag satt och skrev gratulationskort och pysslade tills ögonen sved och nacken värkte. Jag förberedde frukostbricka och gjorde fint och lade mig alldeles för sent.   

Inför barnens födelsedagar brukar saknaden efter min man bli starkare. Men igår konstaterade jag att den där sorgsna saknaden uteblev. Kanske är det tiden som gått som lagt ett kärleksfullt filter över det ledsna. För istället kände jag en styrka av att ha hittat ett sätt att vara ensam förälder. Jag gör så gott jag kan, ofta mer än så, och jag ser på mina barn att de har det bra.   

Igår efter tårtkalas med släkten, gick jag upp på fotbollsplanen med min son. Bara han och jag. Jag tycker verkligen inte om att spela fotboll och fick leta energi ifrån djupet av mammahjärtat för att orka mig dit. Han bad mig så mjukt och fint att följa med och spela lite, så det är klart att jag gjorde det. Jag stod i mål och han sparkade målskott. Men han blev lite fnissig och fick inte till sparkarna. Så sa han:   

”Mamma, jag skjuter så löst för jag har skrattsjuka i själen."   

De orden var bland de finaste han någonsin sagt. Just den där stunden på fotbollsplanen kan vara ett ögonblick han kommer att minnas för resten av sitt liv. Så där barndomsfri och lycklig med sin nya fotboll och mamma i mål.   

I morse när jag lämnat honom i skolan smakade jag på de där orden igen. Det är så fantastiskt uttryckt. Jag känner sådan stolthet. Min son är annars ganska försiktigt med sina uttryck. Han sätter inte så ofta ord på vad han känner och jag har ibland svårt att tyda hans känslor. Men den meningen inrymmer så mycket.   

Så även om jag fortfarande känner mig otillräcklig och misstänker att han är lite besviken över att inte ha fått precis allt på sin önskelista så vet jag att jag har gjort några rätt som mamma. Trots att han har genomgått det allra svåraste under sin uppväxt så kan han känna skrattsjuka i sin själ. Finare än så kan det omöjligt bli!

0 kommentarer på Lycklig 10-årsdag:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint