Min blogg
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

mars 2013

Styrka?

Jag såg ett Twitterinlägg om mig, några dagar efter att programmetNär livet vänderhade sänts.  Det stod i inlägget att det var ofattbart hur jag ens kunde fortsätta att andas och att jag verkade vara så stark.  Jag har ofta under årens lopp hört att jag är stark. Men jag har så svårt att se att det skulle vara en styrka att välja att fortsätta leva. Folk skulle bara ana hur svag och kraftlös jag är.

Ensam förälder

”Det var ju inte så här det skulle bli!”   

Så sa jag högt för mig själv härom kvällen. Det har snart gått fyra år sedan han dog och sorgen kommer nu för tiden i annan skepnad. Den är mer avlägsen, mindre vass och visar sig oftast som en mjuk smekning mot kinden. Men den här kvällen föll den över mig, högg tag och gjorde ont.  

Jag satt och åt ensam vid vårt köksbord. Barnen var hos olika kompisar, nöjda, glada och försedda med middag på varsitt håll.

När livet vänder

I onsdags sändes avsnitt 5 av intervjuserienNär livet vänderpå Svt2. Där visades när jag satt mitt emot Anja Kontor, seriens programledare, vid mitt köksbord och berättade om min man. Om vår kärlek, om vår resa genom cancerbehandlingen och om sorgen som han lämnade kvar. Jag visade mina innersta tankar och finaste minnen, mitt skratt och mina tårar. Och jag visade det mest värdefulla i mitt liv; mina barn.   

Ett par dagar innan programmet skulle sändas satte jag mig med barnen i soffan och såg det tillsammans med dem.
Site Builder drivs av  Vistaprint