Viktig vecka
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Viktig vecka

Jag har haft en hektisk vecka. Föreläst fyra gånger på sex dagar. Intervjuats för olika tidningar och skrivit en debattartikel som kommer att publiceras i nästa nummer av Läkartidningen. Jag gillar farten, jag njuter av att ha många bollar i luften samtidigt, jag tycker om att bli lyssnad på och jag är stolt över att se att det jag brinner för har fått en skjuts framåt.     
Bilden är tagen i måndags på Berns, där jag föreläste under Världscancerdagen. Bredvid mig står evenemangets moderator Anne Lundberg och invid henne står Katarina Johansson, från Nätverket mot cancer, dagens arrangör.  

Det kändes oerhört värdefullt att få stå där i den stora salongen, inför ett par hundra åhörare, varav flera högt uppsatta beslutsfattare och tala för barnens rätt som anhöriga inom cancervården. Att blicka ut över publiken och kunna se att jag nått dem allihop, berört de flesta till tårar, det kändes så betydelsefullt. Jag gick av scenen med vetskapen om att de förmodligen skulle minnas just min familjs historia. Om det kan hjälpa dem i sina arbeten, få dem att ta klokare beslut och om jag lyckats ge andra drabbade en viktig spegelbild – då har jag uppnått otroligt mycket.   

Precis efter att fotot tagits åkte jag hem. Jag satte mig på tunnelbanan, väntade på bussen i snöblaskigt regn och ångrade mitt beslut att bära klackskor. Jag kom hem till två trötta barn som struntade blankt i vad jag hade gjort under dagen. Det blev pussar i soffan, tjat om läxor, tandborstning och gnälligt vardagsgnabb om tevekanaler.   

Kontrasten mellan strålkastarna på Berns och snöblaskiga förortsbussar, mellan informella politikermöten och trötta godnattpussar från mina små – den är ljuvlig. Det är där någonstans som jag hittar kraft och inspiration att fortsätta. För jag tror så starkt på att jag kan hitta vägar att förbättra barns situation som anhöriga.   

När jag ser på mina egna barn och tänker på vad de har gått igenom då fylls jag av sådan tacksamhet till att jag har haft förståndet att stanna upp och vara nära dem. Jag vet att det hjälper dem i all evig framtid med den här närheten. Jag vet att jag gjort många rätt under vår resa genom sjukdomstid och sorg och det vill jag dela med mig av. För om mina erfarenheter kan hjälpa, om så bara ett enda annat barn där ute, då är det värt alltihop. Med vetskapen om att barns rättigheter lyssnas till kan jag bära högklackat och stadigt stå kvar.  

0 kommentarer på Viktig vecka:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint