Min blogg
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

februari 2013

Tårar håller mig sällskap

Jag har känt mig oerhört trött de senaste dagarna. Utarbetad. Själsligen utmattad. Så sportlovet kom lägligt. Jag packade raskt ihop oss i fredags och tog tåget så fort vi kunde upp till vår dalaby. Jag behövde fly alla måsten, all städning, alla högar med osorterade papper och alla oöverstigliga berg av sådant jag borde ha gjort.   

När jag är så där trött i sinnet blir ensamheten mer påtaglig.

Ur tystnaden föds rädslan

Innan jag sökte till att bli Lyssnarnas sommarvärd i P1, med chans att få göra mitt alldeles egna sommarprat, var min förhoppning att kunna lyfta på några tabu-lock. Jag vet hur mycket rädsla det finns kring döden. Vi pratar aldrig om den. Inte på tjejmiddagar. Inte i fikarummen. Inte vid middagsbordet, födelsedagsfesten eller i klassrummen. Och inte ens på sjukhusavdelningar. Det råder fullständig tystnad.

All den rädsla som föds ur tystnaden är så onödig.

Debattartikel - för barnens rätt

Den här veckans nummer avLäkartidningenpublicerar en debattartikel som jag och två andra kloka personer har skrivit. Vi skriver om barns rätt att få information och känna delaktighet, under den tid då en förälder är svårt sjuk. Sjukvården bär ansvar för detta men det ansvaret är idag endast ord i en lag. 

Vi skriver i vår artikel om barns rätt att få bli sedda i sin sorg och rätten att få vara med.

Viktig vecka

Jag har haft en hektisk vecka. Föreläst fyra gånger på sex dagar. Intervjuats för olika tidningar och skrivit en debattartikel som kommer att publiceras i nästa nummer av Läkartidningen. Jag gillar farten, jag njuter av att ha många bollar i luften samtidigt, jag tycker om att bli lyssnad på och jag är stolt över att se att det jag brinner för har fått en skjuts framåt.     
Bilden är tagen i måndags på Berns, där jag föreläste under Världscancerdagen.
Site Builder drivs av  Vistaprint