Magiska minnen o Trygga traditioner
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Magiska minnen o Trygga traditioner

Nu är det jul för fjärde gången utan honom. Fjärde gången vi lackar julklappar och gör vårt bästa med paketinslagningen, trots att vår paketmästare inte hjälper oss. Fjärde gången vi hänger upp pappas raggsockor för att Tomten ska kunna lämna stora paket, utan att strumpornas ägare får vara med.   

Det här är första året som rutinerna känns invanda. Utan att stanna upp ett ögonblick svängde jag vant upp julgransbelysningen i granen, så där som alltid han gjorde. Jag som före hans död aldrig ens hade försökt att trassla ut härvan av ljus och sladdar. Mitt bristande tålamod gjorde det till en omöjlig uppgift.   

Och lussebullar har jag bakat i år, med glädje till och med. Jag som aldrig tyckt om att baka, särskilt inte lussebullar. För jag fick dem aldrig lika fina som min man, som enkelt trollade fram den rätta formen på sina bullar.   

I år känner jag mig lugn och tillfreds med våra traditioner. De detaljer som jag och barnen tillsammans har satt som våra egna julritualer har jag börjat älska. Som att vi ställer fram varm choklad och pepparkakor till Tomten vid ytterdörren. Att vi ser särskilda filmer på särskilda dagar, äter bullar till frukost på julafton och ser till att chokladtomtar hängs upp i granen lite då och då.   

Men att vi har nya rutiner och är lyckliga idag betyder ju inte att vi inte saknar dig Tomi. Jag saknar dig så det gör ont i hjärtat och särskilt den här kvällen före jul finns du i mina tankar och i min längtan. Jag vill berätta en sak för dig. Jag vill att du ska veta att vår dotter fortfarande tror på Tomten tack vare dig. Så här sa hon häromdagen:   

”Mamma jag vet att Tomten finns. Det var inte han som kom hit förra året för jag kände igen att det var vår granne men jag har ju sett honom. När pappa var med, vi var på landet och jag minns att vi såg Tomten pulsa genom snön. Och vi såg renarna flyga med släden upp mot himlen”   

Hon har låtit fantasin spetsa till den där kvällen. Några renar såg i alla fall inte jag men Tomten och hans lykta minns jag klart och tydligt. Vår dotter minns dock inte att du inte var med just i den stunden – det var ju du som pulsade i snön. Men hon fick ett av sina allra vackraste, starkaste och mest magiska barndomsminnen utav dig.   

Vi tar med oss alla våra vackra varma minnen in i julenatten och vi hoppas att vi får drömma om dig i natt. Kom in och smaka på choklad och pepparkakor när vi har somnat, och fyll våra strumpor med julefrid. God jul till vår egen favorittomte!

1 kommentar på Magiska minnen o Trygga traditioner:

Kommentarer RSS
Annika T on den 23 december 2012 22:03
Stor varm kram till dig och dina barn Monika! Jag har sagt det förr och säger det igen, du är en fantastisk kvinna. Jag önskar jag hade din styrka.
Svara på kommentar

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint