Min blogg
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

december 2012

Magiska minnen o Trygga traditioner

Nu är det jul för fjärde gången utan honom. Fjärde gången vi lackar julklappar och gör vårt bästa med paketinslagningen, trots att vår paketmästare inte hjälper oss. Fjärde gången vi hänger upp pappas raggsockor för att Tomten ska kunna lämna stora paket, utan att strumpornas ägare får vara med.   

Det här är första året som rutinerna känns invanda. Utan att stanna upp ett ögonblick svängde jag vant upp julgransbelysningen i granen, så där som alltid han gjorde.

En hel by av trygghet

Jag har oroliga små barn. Som samtidigt är så stora och modiga. Men de där stunderna då oron tar överhanden och hela världen tycks otrygg och oberäknelig, då blir det så smärtande tydligt att det bara finns en vuxen i familjen.   

Jag försöker allt vad jag kan. Jag betryggar, berömmer, och bevisar. Jag gråter deras tårar när de inte ser på. Jag håller mig vaken långt efter de somnat och kliver upp och förbereder vår dag långt före de vaknar.

Radiumhemmet

I morgon ska jag till Radiumhemmet på Karolinska sjukhuset i Stockholm. Jag ska tillbaka till samma korridor, möta samma sköterskor som vårdade min man och stå i samma föreläsningssal där jag satt med honom och fick information för fem år sedan. Jag ska berätta vår historia. Beröra. Kritisera. Inspirera. Så här inleder jag min föreläsning i morgon:   

”Jag heter Monika Nyström och jag bor med mina två barn, som är 7 och 9 år gamla, norr om Stockholm.
Site Builder drivs av  Vistaprint