En sak i taget
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

En sak i taget

Jag har fått hjälp att byta ut mina köksskåp. Så idag sitter jag och njuter av nya, vita köksluckor, andas ny luft, i mitt nya kök. Jag har gått igenom alla skåp, slängt trasigt porslin och grottat ner mig i minnen.   

Den där koppen som min man tappade i vårt första gemensamma kök. Örat limmade jag på koppen igen men den håller nog inte länge till. Ett på tok för värdefullt minne för att kasta bort dock, så längst in mitt nya skåp ställer jag koppen.   

De där skålarna som vi hittade billigt på Ikea, de får en central plats även i det nya skåpet. Vi brukar äta soppa ur dem. Fyra skålar har vi, endast tre är nötta.   

Jag inser hur väl jag behöver det här. Gå igenom sak för sak, pryl för pryl. Inte bara i köket, utan hela huset skulle behöva samma genomgång. Vissa minnen är för värdefulla för att göra sig av med men jag kan inte fylla mitt hus med saker som inte alls är mina.   

I minsta pryl finns han och ibland gör det så vansinnigt ont att överrumplas av saknaden. En pocketbok, ett recept, ett särskilt örngott eller en gammal lampa. Han bor i minnen överallt.   

Om ett par dagar ska jag och barnen åka utomlands och jag tog därför fram våra pass. Jag tittade snabbt i dem och upptäckte att jag inte alls hade tagit fram barnens pass, utan hans. Där stod hans namn, hans längd i centimeter och där log han emot mig ifrån fotot.    

Det handlar inte om att jag ska rensa ut honom ur våra liv. Jag kommer alltid att slås av minnen från saker, oförberett och obarmhärtigt. Men jag måste få plats att andas. Jag måste få en chans att ge mig nya vackra minnen. Jag gör det långsamt, med en sak i taget.    

0 kommentarer på En sak i taget:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint