Tårar från himmelen
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Tårar från himmelen

I flera dagar under den här senaste veckan har tårarna i mitt vänstra öga runnit frekvent. Jag har fått som ett sår i ögonvrån av allt mitt torkande. Kinden har burit på ett saltspår och jag har tyckt om hans närvaro. För det är så det känns.   

I samma ögonblick som min mans hjärta slutade slå rann nämligen en tår ur hans vänstra öga. Rakt ner över hans kind. Som en vacker symbol för att han lämnade oss mot sin vilja. Som ett tyst och sorgligt farväl.   

Sedan den dagen har jag haft tårar i mitt vänstra öga. Ur det ögat har det runnit mest när jag har gråtit men också i stunder då jag inte varit ledsen har det runnit ur just det ögat. Jag har vant mig vid det. Börjat se det som att han är nära i de stunderna.   

Just den här veckan har jag mått bra. Jag har känt mig så glad och har haft energi så det räckt till och blivit över. Skrattat och gjort utflykter med barnen. Sovit lugnt om nätterna och känt en behaglig harmoni. Men så igår kom plötsligt en längtan svepande genom mig. En längtan som rev runt i mitt inre och gjorde så att gråten bubblade upp.   

Jag tror att det kom sig av att jag hörde ett program om poliser. Det gav mig en minnesbild av min man i polisuniform. Vilket fick mig att tänka på vilken trygg man han var, inte bara för mig och våra barn, utan för så många andra han mötte i sitt arbete och i sin bekantskapskrets. Så saknade jag plötsligt hans trygga armar omkring mig. Jag ville så innerligt gärna få höra hans röst igen. Se honom vid andra sidan köksbordet. Få fråga honom om hans dag och berätta om allt som jag har sparat på att få säga honom.   

Jag undrar vad som gör att den där längtan kommer och går. Att saknaden är mjuk att bära på vissa dagar och andra dagar gör så ont som om knivar stacks in i hjärtat. Kanske är det inte jag som styr det. Kanske är det han som längtar efter mig, efter oss. Kanske är det hans tårar som rinner ner för min kind. Hans saknad som letar sig in som en längtan i mitt inre.   

Eller är det en form av tröst att tänka så? Kanske är det just tanken på att han längtar efter mig som gör det uthärdligt att sakna honom. Och kanske är det just de dagar då jag mår riktigt bra som det kommer att bli så här. Inte som ett dåligt samvete över att jag mår bra, snarare en obegripligt stark önskan om att han fick vara här just när jag mår som bäst.   

Så jag gråter mina tårar för honom. Oavsett anledning till varför min vänstra tårkanal snart måste uppsöka en läkare, så är jag glad att tårarna fortsätter. Tårar som sända från himmelen.

1 kommentar på Tårar från himmelen:

Kommentarer RSS
Pia on den 15 februari 2014 21:37
Du sätter så vackra ord på något så som måste kännas så djupt och sårt som längtan efter någon som aldrig igen kommer kunna tårka just dessa tårar som rinner!
Svara på kommentar

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint