Min blogg
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

november 2012

På en sten i skogen

Årets första snö. Barnen är så lyckliga att det strålar om dem. Promenaden till skolan måste starta tidigare än vanligt så vi hinner ha snöbollskrig och göra snöänglar och skratta och fånga snöflingor med munnen.   

När jag hade lämnat av dem vid skolan så fortsatte jag min promenad. Jag njöt av den klara luften och den barndomsvarma vinterstämning som infinner sig i det vita landskapet.

En sak i taget

Jag har fått hjälp att byta ut mina köksskåp. Så idag sitter jag och njuter av nya, vita köksluckor, andas ny luft, i mitt nya kök. Jag har gått igenom alla skåp, slängt trasigt porslin och grottat ner mig i minnen.   

Den där koppen som min man tappade i vårt första gemensamma kök. Örat limmade jag på koppen igen men den håller nog inte länge till. Ett på tok för värdefullt minne för att kasta bort dock, så längst in mitt nya skåp ställer jag koppen.

Vem ser barnet?

När min man dog blev jag sjukskriven. Det var sommar och jag hade mycket sällskap av familj och vänner som då var lediga. Jag levde en timme i taget och kunde inte planera för mer än så.

Tiden gick och efter ett par månader kunde jag se en horisont lite länge bort. Sommaren tog slut och alla människor i min närhet började arbeta igen efter sina semestrar.    

Rent egoistiskt hade det då säkert varit allra bäst för mig att också börja jobba igen.

Tårar från himmelen

I flera dagar under den här senaste veckan har tårarna i mitt vänstra öga runnit frekvent. Jag har fått som ett sår i ögonvrån av allt mitt torkande. Kinden har burit på ett saltspår och jag har tyckt om hans närvaro. För det är så det känns.   

I samma ögonblick som min mans hjärta slutade slå rann nämligen en tår ur hans vänstra öga. Rakt ner över hans kind. Som en vacker symbol för att han lämnade oss mot sin vilja.
Site Builder drivs av  Vistaprint