Min blogg
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

september 2012

Sommar och vinter

Sommaren 2011 hade jag äran att få göra ett eget sommarpratsprogram iSommar i P1. Jag vet att många människor lyssnade på min berättelse. Jag har fått så många vackra handskrivna brev, fint formulerade mail, flera telefonsamtal och stor uppmärksamhet. Många, säkert fler än jag kan ana, berördes av min historia och fann styrka i att få spegla sin egen sorg i det jag berättade. 
Länk till programmet finns här:

Som en saga

"Det är nästan som en saga tycker jag."

Så säger Skorpan i inledningen av Bröderna Lejonhjärta. Och så berättar han sin saga. Om sin modige, godhjärtade bror, som dog alldeles för ung. 

När jag gifte mig med min man tänkte jag också att det var som i en saga. Jag var prinsessan som fick sin prins. Solen glimrade i Siljans vatten den dagen, svalorna skriade, våra vänner och älskade fanns nära. Allting var gott.

Barn som anhöriga

För ett par dagar sedan kontaktades jag av ett stort läkemedelsföretag. De bjöd in mig att föreläsa vid en utbildningsdag för onkologipersonal i södra Sverige. Jag har ombetts att prata om sorgen efter en nära anhörigs död och om hur vi upplevde tiden då min man var cancersjuk. 

Jag kommer att välja att prata mycket om hur barnen upplevde det. Påpeka att ingen inom sjukvården egentligen såg barnen. Att ingen hälsade på dem och ingen frågade om de kände behov av stöd eller information på sin egen nivå.

Arg och nedstämd

Ilska är inte en känsla jag har haft i min sorg. Det har känts så onödigt, så dumt att vara arg på en sjukdom. Jag är ju medveten om att min man slets ifrån oss, inte valde att lämna oss. Men de senaste dagarna är det just arg jag har varit.

I mitt liv, just nu, finns så mycket nedstämdhet. Sjukdomar, skilsmässa, krossade drömmar, depressioner, död och olycklig kärlek. Hela jag tyngs ned och har svårt att hitta upp till ytan igen.
Site Builder drivs av  Vistaprint