Hela jag
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Hela jag

Ibland blir rollerna jag har att spela för många. Idag har jag begått en synd, enligt mig själv. Jag missade rollen som tandfé. Min dotter tappade en tand igår, och i morse sprang hon förväntansfull till sin tandask för att se om tandfén hade lämnat en gulltia. Men det hade hon inte... Oförlåtligt. Tycker jag. Min dotter tog det med ro och sa att det nog kommer en peng nästa natt men för mig känns det som ett enormt misslyckande. 

Att jag senare samma morgon glömmer hennes gympakläder gör mig till en än mer misslyckad förälder. Naturligtvis dömer jag mig inte så hårt, alla har rätt att fela. Men känslan av otillräcklighet är jobbig att bära.

Och det fick mig att tänka på vad många olika roller jag har. Jag försöker hålla igång ett yrkesliv, inom ett för mig nytt område. På egen hand med eget företag, vilket inte alltid är lätt. Det är en roll jag gillar, trivs bra i och blir inspirerad av. Men den ska balanseras med att hinna hem och hämta barn tidigt i skolan. Varvat med att hinna klura ut goda middagar, orka tillaga dem och pussla ihop bandyträningar med läxor och inköp av nya stövlar. Vardagspussel, vilket är det mest svårlösta pussel som verkar finnas. 

Frånsett vardagen är jag noggrann med att ha ett stort umgänge och vill omge mig med goda vänner. Vänskapsrollen är alltså ytterligare en roll. Jag vill hinna träffa, fråga, lyssna, krama om, skratta med och berätta för.

Förälskad vill jag också kunna vara. Få känna mig vacker, omtyckt, efterlängtad och älskvärd. Få le mot ett förälskat ansikte, drunkna i en djup blick och känna armar om min midja. Få ge av det jag har i mitt hjärta, få bära någon som vill bli buren av mig. Just den rollen är hemskt åsidosatt. Saknad.

Jag är också granne. Dotter. Förebild för mina barns kompisar. Städerska. Bokläsare. Hemmets tekniker och snickare. Grillmästare. Storasyster. Inredare. Frisör och sminkös. Picknickpackare. Bästis. Pannkaksmamma. Filmfrossare. Trädgårdsmästare. Terapeut för mina vänner. Cykeldäckspumpare och bandymorsa. Faster. Skvallertant. Debattskrivare. Partypingla. Mjukisbyxmysig soffpotatis. Sensuell och flirtande. Drömmare. Organisatör. 

Och framför allt är jag mamma. Som tröstar och tjatar. Skriker och skrattar. Älskar så att hjärtat nästan går itu. Men om jag inte orkar med eller tar mig tid för alla de där andra olika rollerna är jag inte en hel mamma. Så i helgen sliter jag mig loss och drar till Linköping. Jag ska samla på mig egen energi, dricka vin, hänga med mina egna kompisar, och gå på Lasse Winnerbäcks konsert. Men dessförinnan ska jag handla mat, hänga tvätten, hämta barnen, ha fredagsmys med chips och film. Och i natt, när min vackre prins och ljuvliga prinsessa sussar sött ska tandfén försiktigt smyga sig in i det rosa flickrummet och lämna en gyllene lyckopeng i den lilla asken. Då kommer jag att känna mig hel.

0 kommentarer på Hela jag:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint