Genom allt
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Genom allt

Att följa barnens väg genom sorgens många färger och skiftningar har varit lärorikt på fler sätt än jag anar. Barnen är så orädda. Lika nytt och nyfiket som det är att upptäcka och sätta ord på pirret i magen inför första skoldagen, eller tvekan och obehaget att stå inför en stor publik, lika livstörstande utforskar barn sorgen. Om de tillåts. Om de stöttas. Bekräftas. 

Precis det som barn behöver i all sin utveckling. I alla nya faser och alla nya erövringar. När ett litet barn tar sina första vingliga steg finns vi där, vi applåderar, hejar på och fångar upp. När det större barnet lär sig cykla stöttar vi, plåstrar om, peppar och visar hur man hittar balansen. När tonåringen tar sig genom kärlekskriser berättar vi att det finns tusen åter, kramar om och säger att vi kommer att älska dem genom allt.

Att gå invid sina barn genom den största av sorger fungerar på samma sätt. Jag har försökt att visa dem hur man hittar balansen. Jag har hejat på och peppat dem att prata, fråga och berätta. Jag har bekräftat dem i varje känsla. Jag har kramat och älskat dem, så innerligt.

Men sorg är inte som att lära sig cykla. Sorg av den här digniteten har jag aldrig tidigare snuddat vid. Den är ett helt främmande område, en helt ny plats och jag hittar ingenstans. Men konstigt nog är det mina barn som har visat mig vägen. De har frågat sig fram så att vi till slut har kommit rätt. De har vågat stå kvar, öga mot öga med det där svåra och onda. De har släppt fram och de har visat mig sin oro. De har tagit nya steg, sprungit tillbaka i min famn och vågat sig ut igen. De har hittat en balans. 

De har tagit lika vingliga steg som jag men vi har greppat varandras händer och hållit oss kvar. Vi har kramats och förvissat oss om att vi älskar varandra. Genom allt.

0 kommentarer på Genom allt:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint