Oro
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Oro

Min son har varit orolig hela sommaren. Nattetid. Haft svårt att somna och vaknat flera gånger varje natt. Kanske är det en normal utvecklingsfas. Han är nio år och efter vad jag har läst och hört kan det vara en känslig och tung period. Alla barn känner ibland denna oro. Oron för att lämnas, bli övergiven. Igår satte han ord på sin oro:

”Mamma, jag är så orolig för att du ska försvinna. Jag är bara nio år. Jag skulle inte klara mig om du försvann.”

Så föll vi båda i gråt och jag höll honom så hårt jag kunde i mina armar. Vad annat kunde jag göra?

Aldrig har någonting gjort så ont i mig, som insikten om hur mina barns trygghet, i grunden, trasats sönder efter deras pappas död. Min son sätter så klokt ord på det. 

Jag kan bara lova, gång på gång, att jag alltid kommer att finnas kvar, nära. Jag kan bara hålla om, fysiskt visa min närhet. Se, höra och förstå honom och hans oro. Bekräfta att jag vet att han känner sig rädd men med min blick förvissa honom om att aldrig lämna honom.

Men vilka ord jag än använder, hur nära jag än håller mig honom, hur bekräftad han än må känna sig, så har han ändå den grymma vetskapen om att en människas vilja inte alltid är nog. Min son vet att hans pappa hade en enda önskan - att få vara kvar hos sina barn. Ändå slets han ur deras famnar, utan att någon i hela världen hade makt att hjälpa honom. Så vad spelar det för roll vilka ord jag använder?

Maktlös. Ordlös. Otrygg. Tre år har gått men i vissa stunder är sorgen outhärdlig. Att se sorgens spår i mina barns liv är i alla fall outhärdlig. Men det får mig också att inse hur viktig jag är, för dem. Hur rätt det är att försöka leva så lyckligt jag kan, hitta mitt eget lugn och mina egna drömmar, för att kunna bära mina små oroliga barn genom livet.

1 kommentar på Oro:

Kommentarer RSS
Annika on den 20 augusti 2012 06:32
Jag läser och jag gråter med er..... Stor kram.
Svara på kommentar

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint