I drömmen
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

I drömmen

Jag såg en av mina favoritfilmer med barnen häromdagen: Hook från 1991 med Dustin Hoffman som Kapten Krok, Robin Williams som Peter Pan och Julia Roberts som Tingeling. Lilla Tingeling är olyckligt förälskad i Peter Pan och när hon inser att det är en omöjlig kärlek säger hon: 

"Du vet den där stunden precis mellan vakenhet och sömn, precis innan man vaknar, där väntar jag på dig. Där ska jag alltid älska dig.” 

I morse, precis så där i gryningen, strax innan jag vaknade, drömde jag om min man. Äntligen. Jag har så många gånger önskat att jag ska få göra det. Önskat att få den där lilla känslan av närhet, kontakt. Förnimma honom om så bara för ett kort ögonblick i drömmen. 

I drömmen befann jag mig i London. Jag var i tunnelbanan och var hemskt försenad. Hittade inte rätt tunnelbanelinje utan sprang mellan perrongerna och försökte hitta rätt skyltar. Stressen blev starkare och starkare, jag irrade runt och återvände ständigt till samma felaktiga perrong. Skyltarna gick inte att tyda och ingen förstod vad jag sa. 

Då blev plötsligt allting stilla och omgivningen blev suddig. Mitt framför mig stod min man och log. Hans ansikte var helt nära och jag lutade mig mot honom, snuddade vid hans kind och kände klart hans doft. Endast någon sekund hade jag honom så nära och jag vaknade abrupt med några ord klingande inom mig: 

”Jag klarar mig inte utan dig.” 

I vaket tillstånd vet jag ju att jag klarar mig utan honom. Både i London och i min stilla by här på landet. Både i föräldraskapet och i min ensamhet. Det är lite mer av en kamp bara. Mer som vilar just på mina axlar. Oavsett om det gäller skyltar, tågperronger eller större frågor i livet, så måste jag klara det på egen hand. Och ibland blir det övermäktigt. Inte som jag erkänner för mig själv men mitt undermedvetna känner tydligen till det.

Att förrnimma hans doft, ana hur hans kind känns mot min och se rakt in i det där leendet igen, det var fantastiskt. Där i gryningen fick jag kraft ifrån drömmens värld. Och där, i stunden mellan vakenhet och sömn, där ska vi alltid älska varandra.  

1 kommentar på I drömmen:

Kommentarer RSS
Annika on den 19 juli 2012 05:57
Jag får gåshud och tårarna trillar när jag läser det vackra du förnimmat.
Svara på kommentar

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint