Min blogg
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

juli 2012

I hans spår

Till min mans begravning hade hans chef förberett ett tal. Vackra ord om hans potential inom poliskåren. Ord om att han precis hade fått sitt drömjobb. För så var det. Han var lärare i grunden, vi träffades på Lärarhögskolan. Men han hade en dröm, sedan många år, om att bli polis. Så när jag väntade vårt andra barn påbörjade han sina studier vid Polishögskolan.   

Han passade givetvis som handen i handsken i sitt nya yrke.

I drömmen

Jag såg en av mina favoritfilmer med barnen häromdagen:Hookfrån 1991 med Dustin Hoffman som Kapten Krok, Robin Williams som Peter Pan och Julia Roberts som Tingeling. Lilla Tingeling är olyckligt förälskad i Peter Pan och när hon inser att det är en omöjlig kärlek säger hon: 

"Du vet den där stunden precis mellan vakenhet och sömn, precis innan man vaknar, där väntar jag på dig. Där ska jag alltid älska dig.

Speglingar

Sedan min man dog har jag letat överallt efter speglingar. Sökt sätt att få känna igen mig i min sorg. Jag har läst romaner om sorg, ofta skrivna av äldre änkor, som målande berättar om många minnen, från många år. Men inga historier om änkor som står precis i början av sitt liv, mitt i de kaotiska småbarnsåren. Med allting kvar men utan någon att dela det med.   

Jag sökte efter dikter om sorg.
Site Builder drivs av  Vistaprint