Lycka finns!
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Lycka finns!

Tio år har gått sedan den dagen då jag klädde mig i min sagolika klänning, fick håret omsorgsfullt och vackert uppsatt, och skred nedför altargången, med min nyblivne make i handen. Precis tio år. Jag minns att syrenträdet stod helt i blom utanför kyrkporten. Jag minns att det var precis lagom varmt i luften och att gruset krasade så där befriande under våra finskor. Lycka finns och jag fick uppleva den fullt ut, den där dagen i slutet av juni 2002. 


Tre år har gått sedan den dagen då jag i ett varmt sjukhusrum tvingades att ta avsked av min make. Precis tre år. Jag minns att svalorna skriade sin sorgesång den dagen. Jag minns att det kändes som att gå omkring i bomull och jag förundrades över hur solen kunde fortsätta att stråla så klart. Lyckan fanns och jag tröstade mig med att jag en gång hade fått uppleva den fullt ut.

Att se bilder av oss två från den dagen för tio år sedan får de sorgliga minnena från dödsdagen att förblekna. Idag väljer jag därför att se på de bilderna och plockar försiktigt fram minne för minne. Mitt leende har aldrig varit så vackert som då. Min blick har aldrig strålat mer tindrande. Den dagen fick jag min saga. 

Prinsen blev en groda, i omvänd ordning, men vi hade ändock en saga. Att han togs ifrån mig precis på vår bröllopsdag gör sagan ännu lite vackrare. Ett sagolikt sammanträffande. I exakt sju år var vi gifta. Precis sju stenar hade jag i min vigselring. Att det blev sju stenar var lite som av ett misstag. Vi sa fel till butiken helt enkelt. Eller var sagan redan skriven långt innan dess..? 

Bilden nedan visar hur jag ser på oss idag: Jag själv, som strålande skrider fram i livet, med modig blick och stolt hållning. Med min T strax över axeln, kärleksfullt vakande vid min sida. Tryggt säker på att han, på något sätt, finns kvar. Tryggt medveten om att lycka finns. 
2 kommentarer på Lycka finns!:

Kommentarer RSS
Klara on den 7 juli 2012 23:22
Jag lyssnar just nu på ditt program och var tvungen att förmedla hur extremt fint och vackert det är, det berör verkligen på djupet! Dina barn måste vara så stolta över dig! Tack för att du förgyllde min lördagsnatt
Svara på kommentar
 
Monika on den 8 juli 2012 12:27
Tack Klara! Jag växer av varje litet värmande ord! Tack!

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint