Sagoögon
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Sagoögon

"Det här är livet! Att ha sommarlov ochatt få äta pizza!" 

Det var gårdagens bästa kommentar från min lilla prinsessa, när hon glatt bar hem pizzakartongerna. Är man sju år så är det nuet som gäller. Även om hon också kan tyngas av bekymmer och oroa sig för än det ena, än det andra, så kan den ögonblickliga lyckan få lysa upp hela hennes dag.

Det är hon och hennes bror som lär mig hur man lever här och nu. Att det finns något i precis varenda dag som går att njuta av. Jag känner oro för mitt banklån, grubblar över hur jag ska hinna med mitt arbete och samtidigt vara en helt närvarande mamma. Jag ångrar sådant jag sagt eller som jag inte gjort, funderar på hur jag ska få ordning på tillvaron och ältar sorgsna tankar. Jag tänker på personer som  jag saknar och oroar mig för att jag inte ska räcka till i alla roller jag har. Men med barnens hjälp ser jag också vad jag har att glädjas åt. Varje dag finns det lyckostrålar att hitta, även om molnen känns mörka och tunga. 

Under min utbildning till förskollärare fann jag några tänkvärda rader skrivna av Victor Blüthgen:

"Ta ej alltför hårt på livet,
då är allt för mycket givet.
Om du sagoögon,
då är världen underbar."

Så har jag grundat min yrkesroll. Med sagan ständigt nära. Det magiska tänkandet som hjälp att göra världen begriplig. Och så vill jag leva. Jag fortsätter att berätta för mina barn om den lilla vätten som bor i en stubbe bakom vårt hus. Vätten som ibland lämnar små presenter till oss. Visst har vi sett honom också, någon gång när han ilade genom gräset? 

Jag vill fortsätta tänka att pengar är en världslig sak. Jag fortsätter att ana min mans närvaro varje gång en fjäril flyger framför mig. Jag vill fortsätta att stanna upp och lyssna till hur regnet låter mot taket, jag vill försöka se hur bladen ser ut precis i det ögonblick de slår ut ur sin knopp. Jag ska leta vidare efter regnbågens slut och fortsätta att ana älvor i dimman. Jag tänker fortsätta att tro på att sagan än en gång kan bli sann för mig. Att det än en gång kommer en prins, som kan locka fram prinsessan i mig. Mina sagoögon kommer jag att värna om - alltid.

0 kommentarer på Sagoögon:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint