Önskedrömmar
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Önskedrömmar

Idag fick jag plötsligt bilden av min mans lägenhet, där han bodde när vi träffades, tydligt för mitt inre. Jag mindes känslan av att vara nyförälskad. Hur han höll sina armar om mig och hur jag kände mig som hemma i hans famn. Förtroendefulla samtal mitt i natten. Förhoppningar och drömmar. Så avlägset det känns men ändå så nära i minnet.

Min dotter sa till mig härom dagen:
"Jag brukar drömma om pappa. Att han vevar när jag hoppar hopprep. Och att vi äter bullar och dricker saft. Alla vi fyra i familjen, på altanen."
En vacker bild. En dröm. En önskan. 

I nästa stund frågade hon mig om jag är kär i någon. Det lyste i hennes ögon av förväntan. Hon vill att det ska finnas en man i våra liv.  Och visst kan jag längta efter den där känslan av att få komma hem i någons famn. Jag vill vara förtrolig och ha någons armar omkring mig. Ibland känner jag mig som en Snövit eller en Askungen som går och drömmer om sin prins. Någon som plötsligt knackar på min dörr. Någon som gillar att veva hopprep, som vill äta bullar med mina barn och som ser något förtrollat i min blick, trots att jag själv inte längre kan se det.

En vän sa till mig nyligen att jag vore så värd att få uppleva romantik och passion den här sommaren. Jag log och sa att just det känns så avlägset som det någonsin kunnat vara. Sedan min man dog har jag fått uppleva små korta ögonblick av både passion och romantik. Jag har funnit brinnande känslor igen och jag har fått känna mig som hemma i en annans famn, om så  bara för en stund visserligen. Förälskelse och förtrolighet. Det finns ingenting som är så ljuvligt. Samtidigt finns det ingenting som tär så mycket på hjärtat. Och jag vet att det oftast kostar mer än det smakar så jag fortsätter hellre att vara helt utan.

Men jag vill behålla min sagodröm. Jag vill hellre vara en Askungen som naivt går och drömmer om Prinsen än en bitter änka som tror att den bästa tiden är förbi. Trött, tärd och trasig men ännu en romantisk prinsessa som krampaktigt håller kvar sin dröm. 

"A dream is a wish your heart makes
When you're fast asleep
In dreams you lose your heartaches
Whatever you wish for, you keep
Have faith in your dreams and someday
Your rainbow will come smiling thru
No matter how your heart is grieving
If you keep on believing
the dream that you wish will come true"
(Text från Askungens sång)

0 kommentarer på Önskedrömmar:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint