De modigas sång
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

De modigas sång

"Det var som en annan värld
Så vad ska jag göra
Hoppas att drömmen bär
Det är det jag vill höra
Jag kan aldrig vända om
Den vägen är för lång
Det är de modigas sång"


Det här är en låt jag lyssnar mycket på just nu. Kanske för att jag känner igen mig i texten. För jag besitter ett stort mod. Så tänker jag ofta, att modet jag bär inom mig är den kraft jag har att luta mig mot.

Och jag kan aldrig vända mig om, inte komma tillbaka på den väg jag gick på förut. Men det gäller inte bara min man som jag förr hade som självklar medresenär på den där vägen. Det gäller hela min person. Till exempel kan jag inte längre se mig som den förskollärare jag en gång var. Kanske får jag tillbaka lusten att arbeta så men just nu har jag svårt att tänka mig att gå tillbaka till det yrket. Jag ser istället tillfällen för mig att våga testa drömmarna. Lita till att drömmen bär. Våga hoppa ut i det okända.

Något liknande sa min man till mig, den där våren för 12 år sedan, då vi precis hade träffats. Jag var då en utbränd 25-åring med uselt självförtroende och sviktande tro på kärleken. Han såg mitt tvivel, försökte förstå och gjorde en liknelse mellan en förälskelse och ett bungyjump.

"Ibland måste man våga ta klivet och bara hoppa."

Tyvärr finns det ingen i mitt liv just nu som jag kan hoppa in i en förälskelse med men för mig handlar hela livet om att våga ta klivet ut i ett hopp. Jag vet hur ont det gör när man platt faller mot marken. Jag vet att fallet kan ge sår som svider länge och som får det där tvivlet att komma åter. Men jag vet att jag har modet i mig att ändå försöka. Jag tänker alltid hoppa, 
och hoppas att drömmen bär.

1 kommentar på De modigas sång:

Kommentarer RSS
Tobi on den 11 september 2015 17:38
Har du hela texten till Eva Dahlgrens låt "De modigaste sång"?
Svara på kommentar

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint