Stark som du
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Stark som du

Idag har jag stått i mitt stökiga kök och bakat bullar. Under tiden lät jag Spotify spela musik och jag valde en skiva som jag inte hade lyssnat så noga på. När den här låten spelades hajade jag till. Jag hade aldrig hört den förut men orden träffade mig rakt i hjärtat.


Orden fick mig att tänka på de allra sista minuterna av min mans liv. Jag låg då invid honom, tätt nära, och lyssnade till hans tunga andetag. Min hand strök honom mjukt över bröstkorgen och jag viskade ibland ord som jag trodde kunde lugna honom.

Men mitt huvud kändes alldeles tomt. Mitt hjärta var på väg att gå sönder. Och vad väljer man egentligen att säga när det snart inte finns tid kvar att säga något mer?

"Var inte rädd. För det är inte jag."

Jag tror att det blev mina sista ord till honom. Jag vet i alla fall vilken känsla jag önskade skicka med som avsked. En känsla av att allting kommer att ordna sig. Att jag tryggt fanns vid hans sida och att jag så gärna ville försöka hjälpa honom att släppa taget. 

För det var det svåraste för honom. Om han hade ont de där sista dygnen så spelade det ingen roll. Ångesten för vad som väntade honom vid sista andetaget kunde han bära. Men att tvingas släppa taget om vår son och vår dotter, och mig, var det han inte ville gå med på.

Idag när stod och kavlade min bulldeg hörde jag så orden sjungandes i mina högtalare:

"Här kan du bära vad som helst
Du är alltid starkast
Och jag alltid lika stark som du"

För det var vad som hände den där tropiskt varma natten för snart tre år sedan. De där sista timmarna av hans liv. Han hade alltid varit den starka av oss två men jag tror att jag valde en väg den där natten. Jag valde att ta över hans styrka. För barnens skull. För min egen skull. Han hade varit den som höll balansen rätt i våra liv och jag ville inte låta allting falla när han försvann. Så jag blev den starka. 
"...alltid lika stark som du"

0 kommentarer på Stark som du:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint