Balansera drömmar
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Balansera drömmar

Ibland kan jag tänka att drömmen vore att få sitta ensam på ett café med en pocketbok i handen. Eller strosa på en sandstrand, vid vattenbrynet och låta havet svalka mina fötter, helt ensam i ro med mina tankar. Eller kunna hyra tre bra filmer på en gång och sitta i soffan och se dem i sträck. Eller åtminstone få sova ensam en hel natt utan att få en liten hand eller en spretande fot i ansiktet. 

Jag är mamma till 200 %. Dygnet runt, varenda dag, livet ut. Det finns ingenting annat i mitt liv som är lika betydelsefullt som mina två barn. Det finns ingen kärlek som är större, ingen annan lycka som är så fylld av salighet. Det finns ingenting annat som skulle kunna få mig att ge upp hela mitt egna jag...

Nästan alla beslut jag tar utgår ifrån mina barns behov. Vad vill de göra i sommar, vilken mat kan de tänka sig vilja äta, vilket tv-program vill de se och hur ska helgen planeras för dem? Förra helgen fyllde min son år. Jag ordnade kalas i flera omgångar, hans kompisar bjöds in till middag och övernattning, jag trollade ihop skattjakt och överraskningar, och jag njöt ut i varje fingerspets av att få vara hans mamma. Den här helgen fylls med bandyturnering och lågstadiedisco. Det är kul, jag är med, jag vill sprudla och inte missa en sekund av mina barns liv men.... Jag vill vara mer än en mamma.

Jag kan drömma om att flytta in till stan. Eller kanske upp till huset i Leksand. Eller Göteborg, den staden har jag verkligen fantiserat om. Jag vill jobba med det jag brinner för. Inspireras av de människor jag möter. Det innebär att jag reser ibland, att jag är upptagen sena kvällar men jag vill känna mig engagerad och försöka förbättra världen på det lilla sätt jag kan.

Och jag tänker fortsätta att tänka så, för jag vill att mina barn ska ha en hel mamma. Som har styrkan och modet att förverkliga sina drömmar. Jag vill inte vara en förälder som ger upp hela sin själ, som står ut med ett liv som bara fungerar. Jag vill värna om det som är inspirerande i mitt liv. Om det innebär en förändring, som en flytt eller en tid av många barnvaktsdagar så är jag villig att rucka om vår vardag på det sätt som krävs. 

Det innebär inte att jag älskar mina barn mindre. Tvärtom. Men några av de beslut jag tar idag är ändå utifrån vad mitt eget hjärta säger till mig. Vad mitt eget hjärta vill. För det är en sådan mamma jag vill vara. Modet och styrkan att bli en sådan mamma får jag just av mina barn. Jag behöver dem på ett sätt som de nog aldrig kan förstå. Så jag fortsätter att försöka balansera våra liv där det finns plats och tid för barnkalas, vuxen egentid, sagostunder, familjemys och världsförbättringar.

2 kommentarer på Balansera drömmar:

Kommentarer RSS
Sara on den 23 maj 2012 11:41
Vi har gått igenom exakt samma saker du och jag. Jag känner igen varenda ord i din text som min egen tanke. Jag tog steget. Jag flyttade från Sthlm till Leksand. Här finns allt inom räckhåll, trygghet för barnen, naturen, ett närmare nätverk. Här finns det utrymme för mig att vara 200%.
Svara på kommentar
 
Monika on den 24 maj 2012 07:53
Jag och barnen ska ha en hel sommar i Leksand. Vore intressant att få träffa er. Jag har en massa saker jag vill fråga, berätta och prata med dig om. :-) Jag mailar dig endera dagen..

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint