Styrka?
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Styrka?

Idag ombads jag att formulera hur jag levde de sista dagarna av min mans liv. Vad jag gjorde under alla de långa timmarna, hur jag tänkte, vad jag hade fokus på och hur jag resonerade. När jag letade i minnet och sökte efter rätt ord fick jag en insikt om vilken otrolig tyngd jag hade att bära på då. Det första jag kom på att beskriva av de sista dygnen var:

"Jag somnade alltid efter att min man hade somnat på kvällarna. Som för att hålla kontroll över situationen, trots att den var fullständigt utom min förmåga att kontrollera."

Just de där kvällarna minns jag tydligt än. Eller nätterna snarare. Han ville gärna hålla sig uppe och se teve och film tills han inte orkade hålla sig vaken längre. Han sov illa på grund av smärta, ångest och tunga mediciner men han märkte att han sov bäst om han somnade efter kl 2 på nätterna. 

Jag ville alltid hålla mig vaken tills jag hörde hans djupa sömnandetag. Kanske för att det var det tryggaste ljud jag visste. Kanske för att utnyttja varje tänkbar sekund att få uppleva hans närvaro. Kanske för att kunna kontrollera hans tillstånd och vara beredd, om det möjligen fanns något jag kunde göra för att få honom att må bättre.

Min kropp klarade sig på de fyra timmars sömn jag fick om nätterna. Min modersinstinkt klarade av att lyhört lystra till barnens frågor och försöka se vilka behov de hade i stunden. Men jag själv hamnade så långt ner på min egen prioriteringslista att jag kan förundras över att jag ens finns kvar idag. 

Vad makalöst mycket jag klarade av. Vad otroligt viktigt det känns för mig att se tillbaka och inse vilken styrka jag måste ha haft. Jag har haft så svårt för att beskriva det som styrka tidigare, det handlade ju aldrig om ett val. Jag gjorde bara det jag var tvungen till. Men det är ju inte förrän man tvingas in i det allra svåraste som ens krafter sätts på riktigt prov. Jag har prövats och idag när jag har ett val så väljer jag att se styrkan i mig. Och jag försöker att vara stolt över den.

0 kommentarer på Styrka?:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint