Vilken tur!
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Vilken tur!

"Vilken tur att du fick barn! Annars hade du varit helt ensam."

Så brukade min dotter säga till mig, ungefär ett år efter att hennes pappa dött. Tur. Ja, så kanske man kan se det. Jag själv har ofta tänkt samma tanke men mer valt ord som lycka för att beskriva det. Just det faktum att jag har barnen är det enda som fått mig att fortsätta, min enda mening med livet. Men kanske är tur ett bättre sätt att formulera det på.

Jag minns en sak som min man sa till mig när han precis hade fått beskedet om att han hade svårartad cancer.
"Vilken nitlott du drog Monika, som gifte dig med just mig."
Det var som att han led av att ha ställt till det för oss. Som att han såg det som sitt fel, sin lott i livet. En lott som inte bara krossade hans, utan även mina, framtidsdrömmar.

Ja, kanske är det ett lotteri. Kanske hade det varit enklare om vi inte hade fått barn. Då hade jag varit helt själv nu men också helt fri att ta beslut utifrån mina egna behov. Jag hade kunnat sälja allt, packa ihop och flytta till Göteborg. Jag hade kunnat hoppa på en femårig universitetsutbildning och börjat om. Jag hade kunnat bo i en stuga på landet och ha långt till allt. Jag hade varit så ensam och tom.

Jag vet att jag drog högsta vinsten när jag fick min man. Jag vet att vi vann det allra vackraste när vi fick våra två fina barn. Vi visste det då och jag vet det nu. Jag skulle aldrig ha klarat av att se på livet så här ljust om det inte vore för de två. Jag skulle inte ha klarat av att stå upp så stark om det inte vore för dem. Jag skulle inte ha kunnat känna mig så lycklig som jag gör vid deras sida. Sådan villkorslös och evig kärlek. Jag är så otroligt lyckligt lottad i livet som har dem i mitt liv. 


0 kommentarer på Vilken tur!:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint