Förlorade drömmar
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Förlorade drömmar

För fem år sedan började jag och min man planera för en resa till Kina. Vi har en vän som bor i Peking så vi ville passa på att besöka honom under OS 2008. Jag har min födelsedag den 8 augusti och 08.08.08 skulle OS-invigningen äga rum, så min födelsedag skulle firas på den stora arenan. Vår vän ordnade biljetter till evenemanget och vi köpte våra flygbiljetter.

Några månader efter att vi hade betalat för biljetterna trängde sig cancern in i vårt liv. Pengarna för resan fick vi tillbaka. Men drömmen förlorade vi för alltid. 

Jag har aldrig varit direkt sportintresserad, tycker inte så väldans mycket om att resa och visste med mig att jag skulle ha svårt för det varma klimatet i Kina i augusti. Så för mig kändes det rätt ovidkommande i det stora hela, att gå miste om resan. Men för min man var detta den första riktigt stora sorgen. Han älskade att resa, drömde om en tur på Transibiriska järnvägen, såg fram emot att upptäcka Australien i framtiden och han hade planerat att ta med sig barnen på tågluff genom Europa då de blivit tonåringar. Dessutom älskade han all sorts sport så det stora i att få uppleva en OS-invigning på plats i Peking förstod han att uppskatta.

Själva drömmen om att se Kina delade vi. Drömmen höll vi i våra händer, flygbiljetterna fanns här i ett kuvert. Vi ville se den kinesiska muren tillsammans. Upptäcka den stora staden Peking ihop och uppleva saker som vi skulle minnas för resten av våra liv. Då vi fick beskedet om att han hade cancer anade vi inte att livet snart skulle ta slut för en av oss. Vi lät oss känna besvikelse över vår förlorade resa. Gråta över en krossad dröm. Men inte ens läkarnas dystra ögon fick oss att släppa taget om den där drömmen som stod oss som alldeles självklar; att vi skulle få åldras tillsammans.

0 kommentarer på Förlorade drömmar:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint