Förändrad sorg
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Förändrad sorg

När jag intervjuades av Kattis Ahlström i direktsändning i fredags, fick jag frågan om hur sorgen känns nu, när snart tre år har gått. Jag har inte riktigt resonerat kring det tidigare. Lite ledsen har jag funderat på det idag. Ledset konstaterar jag att sorgen har fått en helt ny skepnad. Mer avlägsen. Dämpad. Som inbäddad i bomull, längst in i mitt hjärta. 

Sakta inser jag hur ensam det får mig att känna. Så länge sorgen låg som en filt över mina axlar höll jag mig varm. Så länge jag kunde minnas hans doft och hur det kändes att röra vid hans kind höll jag honom nära. Så länge jag kunde blunda och tydligt se hans ansikte framför mig höll han mig sällskap. Nu är jag alldeles ensam. 

Och så ska det väl vara. Så är sorgens väg. Så går livet vidare och så lär man sig att leva på ett nytt sätt. Det sker utan att jag har noterat det. På så sätt känns det sorgligt. Som att jag har vänt mig om, blickar framåt nu och inte längre har samma behov av att titta över axeln och sakna honom i varenda stund. 

Jag har tyckt om sorgen. Att gråta har varit att få stanna kvar i känslan, tillåta saknad, obegriplighet och ilska. Nu tar oftare skrattet överhanden. När jag och barnen pratar om honom gör vi det med glädjen närvarande. När vi ser på foton och pratar om våra minnen ler vi. Visst är jag lycklig över att jag nu har tacksamhet och glädje som sällskap. Men jag kan sakna den där närheten som jag kände i gråten. Sorg och saknad kommer jag naturligvis att känna för resten av mitt liv. Men på ett nytt sätt. Jag måste nog bli sams med det.

1 kommentar på Förändrad sorg:

Kommentarer RSS
Sophia on den 26 mars 2012 20:10
Ja, så är det. Sorgen hade nästan blivit en vän och plötsligt märkte jag också att den förändrats. På något märkligt sätt känns det än mer ensamt nu. Kram på dig!
Svara på kommentar

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint