Samtal om sorg
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Samtal om sorg

Nu är det dags för alla oss vanliga att ta chansen att bli en av sommarpratarna i P1:s Sommar. Jag kan intyga att det är en fantastisk upplevelse! Att få välja ord, känsla, stämning, musik och budskap, och få föra fram det under en och en halv timme, i ett alldeles eget radioprogram. Det är mäktigt.

Med anledning av detta bjöds jag  in som gäst i Kattis Ahlströms fredagsprogram Salongen i P4 (16 mars 2012).

Vi hade ett fint samtal om hur det var att bli lyssnarnas sommarvärd, om vilka reaktioner jag fått efteråt och naturligtvis pratade vi om min familjs situation. Om hur min barn hanterat sjukhusvistelserna, behandlingstiden och sorgen efter sin pappas död. 

Jag fick även möjlighet att berätta om hur jag idag vill arbeta för de osynliga barnen. De barn som tvingas möta riktigt svåra och tunga sidor av livet utan att någon ser dem, lyfter dem, ger dem stöd eller en känsla av delaktighet. Jag är stolt över att kunna använde de erfarenheter och den kompetens jag har för att kunna påverka en förändring av hur barn som anhöriga bemöts.

Om en vecka står jag i Gustavsbergs kyrka och föreläser i ämnet. Tillsammans med Lotta Polfeldt, socionom och psykoterapeut, kommer jag att prata om mina upplevelser. Vi kommer båda att ge vår bild av hur barn i sorg fungerar och reagerar. Jag kommer även att belysa det jag har konstaterat saknas för barn som befinner sig i samma sits som mina barn gjorde för snart tre år sedan. Välkomna dit!

2 kommentarer på Samtal om sorg:

Kommentarer RSS
wenke on den 20 mars 2012 21:02
Åh,vad synd att jag bor så långt bort..Annars hade jag kommit och lyssnat.Vilket fantastiskt jobb du gör!Mina tankar går till dig och dina barn.varm kram från Bohuslän
Svara på kommentar
 
Monika on den 22 mars 2012 09:22
Tack Wenke! Jag har varit en del på västkusten den senaste tiden och kommer förhoppningsvis att föreläsa närmare dina trakter i höst. Jag annonserar det här i så fall. Min önskan är att få komma ut till så många platser som möjligt för att kunna belysa hur barn som anhöriga kan bemötas på ett bättre sätt. Och jag föreläser gärna om hur barn i sorg kan fungera, hur betydelsefull leken är och hur naturligt deras samtal kan vara. Jag vill lyfta på locket till den där rädslan om att prata om död och sorg med barn. Kram Monika

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint