Borta för alltid
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Borta för alltid

I helgen besökte jag och dottern våra vänner i Solna. När vi klev av bussen utanför deras hus berättade jag för henne att precis här i närheten bodde hennes pappa när jag lärde känna honom.

”När ni blev kära.” sa hon och fortsatte: ”Men vem blev kär först? Han i dig eller du i honom?”

En svår fråga, jag blev tvungen att tänka efter hur det egentligen var. Och vad hon menade hon? Blir man inte kär samtidigt, eller hade han känslor för mig först eller var det jag som trånade efter honom till en början? 

”Det är en sådan där fråga som jag skulle vilja ställa till pappa.” sa jag lugnt och tog hennes hand. 

”När du sa så mamma, tänkte jag att det kan vi göra när han kommer hem från jobbet, eller nåt.” sa hon och skrattade till. 

Precis så tänker jag ibland. När det finns något jag vill berätta, fråga, delge eller diskutera med honom så tänker jag, för hundradelen av en sekund, att jag ska göra det nästa gång vi ses. Att det fortfarande är så vansinnigt svårt att förstå att han är borta för alltid. 

Att min dotter har samma tänk förvånade mig dock. Mer än två och ett halvt år har gått sedan han dog. Hon vara bara fyra år då. Ändå känns det för henne som om han var här för några timmar sedan. Som att han bara har gått till jobbet, eller nåt. 

Kanske är vi så naturliga i vår vilja att hålla honom nära oss. Att prata om honom, räkna med honom, känna hans närvaro och fundera kring hans åsikter kanske gör att vi håller honom precis så nära. Borta för alltid men inte så långt borta.

0 kommentarer på Borta för alltid:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint