Tårar
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Tårar

När min mans hjärta slutade att slå, precis i samma ögonblick som lungorna tog sitt sista andetag, föll det en tår ur hans vänstra öga. Tåren rann ner över hans kind, långsamt. För mig var det som ett konkret avsked. Ett ljudlöst Hej då. Som att han ville ropa "Jag vill inte lämna er!".

Jag har gråtit så många tårar under de senaste åren. Jag har haft lätt för att gråta i hela mitt liv egentligen men upplevelserna kring min mans död har naturligtvis gjort mig mer ledsen. Nu händer det ibland att jag inte gråter på en hel dag och det gör mig snarast förvånad. Jag har gråten som en väg till återhämtning, mitt sätt att släppa ut det smärtsamma.

Igår kväll var jag ute på en kvällspromenad. Jag njöt av den klara luften, lät musiken i mina hörlurar hitta en vemodig sinnesstämning och kände mig sorgsen men samtidigt lycklig. Jag lät sorgsenheten pysa ur mig som jag alltid brukar göra och tårar började sakta rinna. Men som så ofta rann det endast tårar ur mitt vänstra öga...

Det förvånas jag inte över längre. Till en början tänkte jag att det var på grund av att mina tårkanaler blivit för överansträngda, att främst det vänstra ögat hade en överproduktion av tårar, och kanske är det så. För det är inte bara stunder då jag är ledsen som tårarna rinner. Om solen skiner starkt, vinden blåser hårt eller luften är för kall reagerar mitt vänstra öga genast med att vätskas. Ibland blir det som ett sår i ögonvrån på grund av allt salt.

Varje ny tår som rinner längs med min vänstra kind blir som en hälsning från min man. Som en liten smekning. Ett litet "Hej där. Jag är med dig vet du." Den tanken värmer mig. 

2 kommentarer på Tårar:

Kommentarer RSS
Annika on den 29 februari 2012 14:40
Du skriver så vackert så jag börjar gråta! Stor kram till dig Monika!
Svara på kommentar


Tilda on den 20 juli 2014 15:53
Något av det finaste jag någonsin läst. :)
Svara på kommentar

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint