Livslång kärlek?
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Livslång kärlek?

Igår var det Alla hjärtans dag, och även om jag inte är typen som tycker att kärlek ska firas endast en dag per år så kändes det lite mer ensamt just igår. En sorgesam dag av eftertänksamhet blev det för mig. Jag tittade mycket på gamla foton och tänkte på min familj och även släktled längre bak i tiden. En sak som slog mig är hur många i min släkts historia som alltid levt samman med en och samma maka/make. En enda livslång kärlek.

När jag var yngre tänkte jag att det var det allra vackraste som fanns att få. Att hitta en person som skulle älska mig för resten av livet. Någon jag varit ung tillsammans med och som jag kunde få bli gammal med, formas av, växa med och till slut dö hos.

Så hittade jag honom. Vi var unga tillsammans, lärde känna varandra som 24-åringar. Vi skapade ett liv, fick barn, köpte hus och sommarstuga, formades och växte ihop. Och han älskade mig för resten av livet. 

Hans liv alltså. Men i min rosaskimrande dröm om en livslång kärlek skulle jag få ha någon att älska för resten av mitt liv. Den drömmen måste jag sorgesamt släppa. Om jag nu träffar någon att älska så blir det i bästa fall en kärlek som varar i halva mitt liv.

De här tankarna har jag haft ända sedan han dog. Att det är en stor del av min sorg, att själva bilden av hur jag trodde att ett äktenskap skulle bli, var tvunget att förändras. Jag försöker att se på det med mer ljusa ögon nu. Jag vill ju fortfarande tro på kärleken och det stora i att få komma någon så nära. Att våga mötas i en sådan förtrolighet och vilja dela sitt liv med någon annan. 

Att kunna känna samma styrka i känslorna hos flera personer under sitt liv kan jag se som berikande. Jag tror det kan finnas flera livslånga kärlekar för mig. Man kanske inte lever tillsammans i hela sitt liv men nog finns det flera personer som man älskat, som man bär med sig i sitt hjärta så länge man lever. Jag bär på flera stycken. Och jag tror att det finns utrymme för flera till!

0 kommentarer på Livslång kärlek?:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint