Filmer och ensamhet
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Filmer och ensamhet

Att se på film var det stora intresse vi delade, min man och jag. Vi har sett oändligt många filmer tillsammans. På bio, i soffan under trötta småbarnsår och på en liten bärbar dvd-spelare i otaliga sjukhusrum. Att se på film i en smal sjukhussäng, tätt nära varandra, var befriande stunder då vi kunde rymma till fantasiplatser och förtrollade världar. Där det fanns spring i benen, underverk skedde, där det goda segrade och smärta inte fanns.

När min man endast hade ett par dagar kvar i livet började vi se 2008 års storfilm "Slumdog millionaire". Jag minns att det var mitt i natten, han hade svårt att somna så vi satte igång en film för att skingra våra tankar. Efter  någon timme började vi slumra till så vi stängde av den halvvägs. Vi hann aldrig se klart den.

Att ägna mig åt filmer är fortfarande min favoritsysselsättning. Jag fortsätter att frossa i alla sorts genrer och stilar. Vissa filmer ser jag gärna tillsammans med barnen och vissa filmer ser jag helst med en vän men jag går gärna på bio ensam och jag älskar mina sena kvällar i ensamhet framför teven. Igår fortsatte jag att se "Slumdog millionaire". Med smärtsam tydlighet mindes jag precis hur vi låg i varsin hård säng i det där lilla rummet på sjukhemmet, en natt för två och ett halvt år sedan. Scenerna mindes jag lika tydligt som om jag hade sett dem igår. Men jag ville ändå se den färdigt. Hur ont det än gjorde i mig, hur ensam jag än kände mig.

Samma sak var det med Harry Potter-filmerna. Vi började se av dem tillsammans och hann se de fyra första. Jag kan sörja så infernaliskt starkt att han inte fick se fler. Jag har valt att titta vidare på dem, med ett stort hål i mig. För just de filmerna som jag hade velat se ihop med honom får mig att känna mig så ensam. Han fattas mig så grymt mycket i just de stunderna. En sådan liten obetydlig detalj från ett liv men för mig är filmerna, och insikten om allt han gick miste om, en så stor del av min sorg.0 kommentarer på Filmer och ensamhet:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint