Kontakt
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Kontakt

"Pappa blev en fågel." konstaterade min dotter en dag vid köksbordet. Jag undrade vad som fick henne att tänka så och hon sa:
"Jo, för varje morgon när jag går och sätter mig i soffan så sitter det en liten fågel ute på altanen."

Kanske är det hennes önskan om att ha sin pappa nära hos sig. En vilja att han ska kunna se henne, varje morgon. Att hon kan få ha en form av kontakt, nästan som en kommunikation med den där lilla fågeln. 

Kanske har hon anammat min syn på saken. Att vi inget vet om vad som händer med oss efter döden, så att kunna anta formen av en fågel eller en fjäril låter lika främmande, eller lika naturligt, som att allt blir svart eller att det finns ett himmelrike.

Om man kan se den man saknar för ett ögonblick, en mikrodel av en sekund, i blicken på en fågel, då kan man snudda vid det där obegripliga. Det där ofattbara i att en pappa kan dö, precis när man som mest vill ha honom nära. Och kanske fungerar det som en tröst. Som en värmande omfamning mitt i allt det tröstlösa. För mig känns det i alla fall trösterikt att se honom på det sättet. Som att han letar sätt att ta sig hit och hälsa på. 

För jag vet att han vill se sin dotter varje morgon. Han vill se hennes leende och höra hennes bror skratta. Han vill se oss tre när vi ordnar med våra morgonrutiner, tjatar på varandra och tar oss igenom vår vardag.  Jag är glad för att vår dotter har förmågan att hitta honom de där korta sekunderna och jag hoppas så innerligt att det är en kontakt som hon kan få behålla under hela sin uppväxt.

0 kommentarer på Kontakt:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint