Minnen
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Minnen

Idag tog jag en promenad genom Vasaparken. Jag översköljs av många olika minnen. Från dagar då våren vispade runt i trädkronorna och från milda sommarkvällspromenader. Jag minns slaskigt vintertrask över gångvägarna och höstruskiga regndroppar.

När jag passerar lekparken minns jag min 30-årsdag. Vi gjorde en utflykt med barnen den dagen. Jag kommer ihåg att vi åt hamburgare till lunch, på grillen vid Odengatan. Vi berättade för barnen att det var här, på något av husen runt parken, som Karlsson på taket bodde.

Bakom lekparken, mot S:t Eriksplan till, rosar sig ett vackert minne fram, som jag bär nära mitt hjärta. En kärlekshelg i oktober 2007. Vi hade ordnat barnvakt och bokat hotellrum för en natt. På kvällen åt vi gott och efter middagen promenerade vi genom Stockholm, nästan som om vi vore turister i vår egen stad. Vi gick upp mot Rörstrandsgatan och stannade för en kaffe på en italiensk restaurang. Vi mindes vår första middagsdejt den kvällen. Skrattade åt minnen från just den gatan men från många år tidigare. Det blev vår sista bekymmersfria kväll. Våra sista drömmar formulerades den natten. Hans rygg började smärta under helgen och en vecka senare togs han in för magnetröntgen.

På andra sidan parken finns minnen av ett helt annat slag. Där på en parallellgata ligger mottagningen där den psykolog arbetar, som jag besökte under de sista månaderna av min mans liv. Jag minns en vinterdag 2009 då jag genade över parken till ett av våra möten. Jag kan ännu minnas min behärskade, sammanbitna kontroll. Min rädsla. Min sorg. För även om han levde ytterliggare några månader efter den dagen så hade sorgen tydligt tagit sig ett grepp om mig. 

Träden är ännu desamma i Vasaparken. Snön letade sig ner över parkbänkar och gungor idag, när jag sakta promenerade genom minnena. Jag låter dem finnas kvar där i mig. De glada, de sorgsna och de vackra minnena. För de är alla en del av den Monika jag blivit idag.

0 kommentarer på Minnen:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint