En vacker sorg
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

En vacker sorg

Jag minns hur det kändes de där första dagarna efter att min man dött. Ett oväntat lugn spred sig inuti mig. En varm känsla av stillhet. Efter månader av ovisshet, veckor av ångest, dagar av sömnlöshet fanns nu endast sorgen kvar.

Och det var endast min egen sorg jag behövde bära. Min mans smärtor, hans ångest och hans rädda frågor kunde jag inte längre dela. Hans tyngd fanns inte längre kvar på mina axlar. Kvar fanns endast all den kärlek vi hade. 

Jag hade i förväg tänkt mig in i hur det skulle vara i det ögonblicket då han dog. Skulle jag bryta ihop? Skulle jag skrika rakt ut? Känna ilska och panik? Nej. Förvånad svävade jag runt den där första dagen, som på bomull. Jag kände mig så lugn, med hjärtat fullt av kärlek. Tacksamhet är väl ett ord som närmast kan beröra vad jag kände. Tacksam över att jag fått den tid jag fick med min fantastiske man, att vi fått så fina barn och att vi haft det så bra.

Redan den dagen valde jag att se sorgen som vacker. Den är vacker för mig. Ledsen har jag varit, gråtit tills jag fallit ihop. Panik har jag känt och det finns en längtan som gör så ont så att det inte går att beskriva. Men sorgen i sig vill jag ska få vara vacker för den blir lättare att bära då. Jag har nog med tyngd att släpa runt på, så saknaden efter min man ska i alla fall få vara det vackra frö jag för alltid håller ömt i minnet.

3 kommentarer på En vacker sorg:

Kommentarer RSS
Sophia Nöremark on den 13 januari 2012 21:37
Ja, tacksamhet över det som varit och att lidandet nu var över var också min känsla de första dagarna. För mej är min sorg också vacker liksom minnet av den begravning som jag helst hade velat slippa. Sophia
Svara på kommentar
 
Monika on den 16 januari 2012 21:00
Begravningen har jag också kvar som ett vackert minne! Det ska jag skriva om en annan dag. En begravning som både blev stämningsfull, vacker och med medveten planering utifrån barnens behov.


Crommelin on den 8 februari 2017 01:14
Greɑt post. I waѕ checking continuously this blog and Ӏ am impгessed! Extremely һelpful info specially the last ⲣart :) I care for such information much. I wаs seeking this certain information for a very long time. Thank you and best of luck.
Svara på kommentar

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint