Längtan
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Längtan

När saknaden övergår i längtan, det är då det blir ledsamt och tungt. Idag är en dag av längtan, för mig. Årets sista dag. En dag att summera, en dag att minnas och en dag att se fram emot nya äventyr.

Jag längtar efter min man - förstås! Han hade tänt fyrverkerier ikväll, tillagat gratinerad hummer och pussat mig vid tolvslaget. Istället får jag skåla ensam, nöja mig med andra skaldjur och låta barnen acceptera att det blir en nyårsnatt utan fyrverkerier. Jag möter hans blick i ett fotografi och fylls av smärtande längtan. Jag hade velat spela Alfapet med honom den här eftermiddagen. Jag hade velat ligga tätt bredvid honom i sängen och möta det nya året vid hans sida.

Idag längtar jag också efter en annan själavän. Min förlorade, borttappade vän. Han som följde mig den första tiden genom sorgen och som fick mitt hjärta att börja skratta igen. Han som borde vara med mig, om inte ikväll så snart. För det var alldeles för länge sedan jag fick se hans gnistrande ögon och lyssna till hans skämt och stora tankar.

Men ikväll längtar jag som mest efter min bästis. Som har färgsatt mina fantasier och som givit mig en tro på mig själv och att det jag gör är bra. Min soulmate som förstår hur jag tänker innan jag ens har uttalat orden för mig själv. Den vän som kommit att bli den viktigaste och mest lysande silvertråden i min trassliga väv.

Vad framtiden har att ge, utmana mig i och förvåna mig med, det ser jag med nyfikenhet och mod fram emot. Min längtan kommer att fortsätta vara min reskamrat och jag hoppas att jag kommer att få känna en lycklig längtan också. Lycka som får sprudla och rinna över och uppfylla mig.

Jag kommer att tillåta saknaden att bli till sorgestämd längtan emellanåt och jag kan då passa på att minnas och bevara stunder som varit betydelsefulla. Men jag ska fokusera på att längta efter personer som kan och vill vara med mig. Längta och le. Förväntansfullt!

0 kommentarer på Längtan:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint