Saknad
Företagets namn - Företagsmeddelande
Min blogg

Saknad


"Oh I miss you now, my love
Merry Christmas, merry Christmas,
Merry Christmas, my love"

Den här låten har jag lyssnat mycket på de senaste veckorna. Texten har jag smakat på gång efter gång i mina tankar. När jag lyssnar på musik är det alltid texterna som är viktigast och just de här orden formulerar lite av det jag känner. De beskriver hur saknaden blir större just i juletid.  Hur tystnaden kan bli för svår att hantera. Att minnas hur hans kropp kändes att ha invid sig. Men samtidigt minnas all kärlek och lycka som omger honom nu.

Jag tänker på hur jag har valt att låta min sorg och saknad förbli vacker. Jag tycker att den kärlek vi hade var för viktig och djup för att låta minnet av den bli bitter och smärtsam. Jag vill kunna le åt mina minnen, värmas av dem och få styrka från det vi delade. 

Jag minns när jag skulle bestämma vilka ord som skulle stå med i min mans dödsannons i DN. De två rader av ord jag bestämde mig för, var noggrant utvalda att markera just det. Att jag valt att se den lycka han gav mig. Fylld av tacksamhet för den tid vi fick ha ihop. Orden är skrivna av min favoritpoet; Eeva Kilpi.

"När du gått betraktar jag spåren efter dig:
de lyckliga rynkorna kring mina ögon."

Men jag saknar honom. Särskilt nu i juletid. De lyckliga rynkorna får samsas med tårar. För visst smärtar saknaden ibland och det måste jag ju tillåta den att göra.

0 kommentarer på Saknad:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint